www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Zinglish; zingen en engels

Janneke 14 augustus 2019

Het onderwijs bestaat uit ongelofelijk veel leuke, leerzame, creatieve en vrolijke activiteiten! Ik zie veel voorbijkomen op het internet en bij collega’s. Uit mijn dagelijkse onderwijspraktijk weet ik dat het ondoenlijk is om alles in je eigen groep door te voeren, ook al is het nog zo zinvol en leuk. Daarom word ik blij van een boek waar alles duidelijk is uitgewerkt en waarbij twee vakgebieden worden gecombineerd! Het boek Zinglish doet dat! Engels leren met leuke, nieuwe tweetalige liedjes.

Het boek heeft drie soorten liedjes:
– de dagelijkse deuntjes die je kunt gebruiken bij de dagelijkse routines
– leerliedjes; hier komen onderwerpen aan de orde die passen bij de ontwikkelingsfase van jonge kinderen: kleuren, begrippen, vormen, tellen en cijfers
– liedjes rondom thema’s en gebeurtenissen die elk jaar terugkomen.

Er is van elk lied een Nederlandse en een Engelse versie. Zo worden de Engelse begrippen voor kinderen duidelijk. Veel liedjes zijn gecombineerd met beweging, spel en beeldmateriaal. Kinderen vergroten hun Nederlandse en Engelse passieve en actieve woordenschat. Als je in de klas met het boek aan de slag gaat, leer je het eerst aan in het Nederlands in combinatie met spel, dans, drama en opdrachten. Vervolgens kun je dit toepassen op de Engelse versie van het lied. Er staan liedjes in die geschikt zijn voor peuters maar ook die je kunt gebruiken tot en met groep 3.

Het boek:

Bij elk lied zie je de Nederlandse tekst en daarnaast, of op de volgende bladzijde, de Engelse staan. Achterin staan de muzieknotaties, dat vind ik zelf fijn om erbij te gebruiken. Bij elk lied staat een uitgebreide beschrijving om te gebruiken bij het aanleren. Op een aparte website: www.zinglish.nl kun je de bijbehorende materialen downloaden om te gebruiken bij je lessen. Hiervoor is wel een wachtwoord nodig. Dit kun je vinden in het boek. Achterin het boek zit verder nog een CD waarop de liedjes staan. Maar deze liedjes staan ook weer als muziekbestand op de website. Daar ben ik blij om want hoe vaak gebeurt het niet, dat je de CD ergens neerlegt en later kwijt bent…… zo kun je altijd aan de slag!

Er staan leuke tips bij elk lied om het Engels aan te leren maar ook om er een leuke muziekles van te maken met beweging, spelvormen en muziekinstrumenten. Je kunt het boek altijd wel gebruiken want de themaliedjes gaan over feest en de seizoenen. Achter de muzieknotaties is een woordenlijst te vinden met daarin de vertaling van de gebruikte woorden in het Engels. De illustraties zijn niet overdreven aanwezig maar passen goed bij de liedjes. Leuk is het eerste lied: de Zinglish-jingle! Leuk om daarmee te starten en daarna een ander lied aan te leren. Herkenbaar voor iedereen.

Kortom: Met dit boek heb je een document in handen waarbij je kunt zingen en muziek maken maar meteen ook met Engels bezig bent! Prachtige combinatie dus. 

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!