www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Swingen als een kangoeroe

Janneke 21 april 2017

Kijk, van zo’n titel word ik meteen blij! Swingen als een kangoeroe, zonder het boek open gehad te hebben, heb ik dan meteen een beeld van vrolijke liedjes met beweging. En je wordt niet teleurgesteld! In het boek staan 26 liedjes over allerlei verschillende onderwerpen. Geschreven door Jeroen Schipper. Het boek bevat liedjes over dieren, Jan de brandweerman, bouwen, Koningsdag, sneeuwvlok, wat moet er op mijn pannenkoek, Mam, ik ben een mummie, vliegen, zes mooie ballen, sneeuwvlok, liedjes in het Engels….. er is van alles wat! 

Mijn muziekonderwijs staat jammer genoeg vaak op een laag pitje. Geen onwil en ook geen onkunde maar het ontbreekt me vaak aan tijd om een nieuw liedje te kiezen, me eigen te maken en te beluisteren en er dan nog dingen bij te bedenken om te doen. Door het boek: Swingen als een kangoeroe, begint dit te veranderen! Het mooie van dit boek is dat je, behalve ontzettende leuke, vrolijke, humoristische liedjes ook na elk lied tips en lesideeen krijgt om te gebruiken. Via de website: www.swingenalseenkangoeroe.nl kun je, met de code uit je boek, op een beveiligd gedeelte komen waar verschillende digibordlessen bij de liedjes staan. Verder is er een CD bij waar de liedjes allemaal op staan zelfs nog met een bonusnummer! Er zijn liedjes die gecombineerd kunnen worden met dans, bewegingen of een spelvorm. Er is zelfs een liedje: Hoehaa, dat als toneelstuk uitgevoerd kan worden.

In de klas ben ik begonnen met het lied: Papa Gaai ging fietsen. Een stapellied waar steeds meer familieleden bij komen. Na één keer zingen was het al een hit!

Het gaat bij alle liedjes om zingen, bewegen, dansen op en luisteren naar muziek. De teksten en muzikale omlijsting zijn afgestemd op onder- en middenbouw van het basisonderwijs. De liedjes liggen goed in het gehoor, zingen makkelijk mee en bevatten humor. Er is een code bij waarmee je op het digibord verschillende uitbreidings- en verwerkingsopdrachten kunt vinden. Deze zorgen voor dwarsverbanden met andere leergebieden. Ook zijn er filmpjes, meezingversies en spelopdrachten die zorgen voor aanvullende digitale ondersteuning.

Ik ben erg blij met deze bundel! De grote variëteit aan liedjes, de tips die zo leuk zijn om toe te passen, de digibordlessen, de CD, de verschillende dingen die je bij een liedje kunt doen, het is allemaal een welkome aanvulling op het muziekonderwijs in de groep en, heel belangrijk, het is zonder enige moeite, heel makkelijk toepasbaar! En…..de liedjes zijn altijd voor iedereen leuk!

Kijk ook op YouTube naar de aankondiging van deze CD: Swingen als een kangoeroe

Jeroen, bedankt! Je hebt mijn muziekonderwijs naar een hoger niveau gebracht en daardoor hebben heel veel kinderen daar plezier van!

Meer info over Jeroen Schipper en zijn werkzaamheden zoals schoolconcerten: http://www.jeroenschipper.info

GD Star Rating
loading...

Swingen als een kangoeroe, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!