www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Naar buiten

Janneke 3 mei 2020

Het is lente. Tijd om lekker naar buiten te gaan. Je kunt lekker buiten in de tuin spelen maar ook naar het bos gaan.

Misschien kunnen deze boeken inspireren om lekker buiten in de tuin te kijken naar vogels of…..in het bos op zoek te gaan naar de wolf!

Het begint al vroeg in de morgen, het geluid van alle zingende en tsjilpende vogels! Dat hoort echt bij de lente. Maar welke vogels zijn er nu eigenlijk? Er zijn prachtige vogelboeken maar nu is er ook één die geschikt is voor jonge kinderen. Mijn eerste vogelboek laat 23 vogels zien die je in de tuin of een park tegen kunt komen. Op twee pagina’s staat kort omschreven hoe de vogel heet en hoe je deze herkent, hoe de eieren eruit zien, een wist je dit en wat vogelfeitjes. Verder een afbeelding zodat je de vogel kunt herkennen. De tekeningen zijn duidelijk en daardoor herken je de vogel goed. Op de voorkant kun je de vogels zelfs voelen. Achterin staan alle vogels nog eens op een rij en kun je aankruisen welke vogels je gezien hebt. Een boek die je mee naar buiten neemt om op zoek te gaan naar deze vogels. Leuk voor in de klas maar zeker ook thuis!

De boeken van Kolletje en Dirk zijn bij mij in de klas al jaren een succes. Geweldige voorleesboeken die goed aansluiten bij de leefwereld van kinderen. Daarom ben ik ook erg benieuwd naar de reacties van de kinderen als ik dit boek ga voorlezen binnenkort. Kolletje en Dirk gaan, samen met de familie, een boswandeling maken. Kolletje heeft haar toversokken natuurlijk aan. Ook tante Laetitia en een boswachter gaan mee. De boswachter vertelt dat er in de buurt een wolf is gezien. De wolf is bang voor mensen en blijft wel uit de buurt. Maar Kolletje weet genoeg, ze gaat meteen de wolf zoeken. Dirk gaat wat minder enthousiast achter haar aan. Daar is de wolf, roept Kolletje elke keer, maar het blijkt toch een ander dier te zijn. Zo komen ze allemaal bosdieren tegen; een eekhoorn, wild zwijn, een das, een haas, egels, een uil, een ree…. Kolletje besluit haar toversokken maar eens te gebruiken…. en ze ziet ….de wolf! Zouden de anderen haar nu geloven?

In de klas komt het onderwerp wolven zo nu en dan aan de orde en elke keer zeggen de kinderen: wolven bestaan niet in Nederland. Nu was dat natuurlijk ook lang het geval maar sinds een paar jaar is daar verandering in gekomen. Fijn dat er nu een boek is om dit op een leuke manier aan de orde te stellen. Bovendien is het een prachtig boek om steeds weer het volgende dier te zoeken. Je ziet steeds een klein stukje van het volgende dier. Kinderen zien dat er in een bos veel dieren wonen. Het boek is spannend, heeft humor en is actueel. 

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!