www.jufjanneke.nl


Over mij

CCF14112012_00001Mijn naam is Janneke van Kammen. Sinds augustus 1982 ben ik werkzaam in het onderwijs. Na de KLOS opleiding te hebben gevolgd, ben ik begonnen als echte kleuterleidster op een kleuterschool met twee klassen in Groningen. Na drie jaar kwamen we bij een lagere school in en werd het een basisschool.

Wel anders en in ieder geval heel wat collega’s erbij wat overigens heel gezellig was. Weer een aantal jaren later gingen we fuseren en kwamen we in een ander schoolgebouw met weer andere collega’s erbij.

Ik kreeg de kans om adjunct directeur te worden. Om voor deze taak goed onderbouwd te zijn, heb ik de opleiding: Directeur Basisschool gevolgd en in 2003 hiervan mijn diploma gekregen.

Vanaf 2005 ben ik vier jaar interim directeur geweest van de school. Dit in combinatie met twee dagen kleutergroep. Een leuke combinatie temeer omdat je toch betrokken blijft bij het wel en wee van de leerlingen en daarnaast alle managementtaken doet.

In 2009 heb ik gekozen voor het werken als groepsleerkracht in de kleutergroepen. Momenteel sta ik vier dagen voor de klas. Ik heb er geen seconde spijt van gehad!

Naast mijn werk als groepsleerkracht, ben ik auteur voor Malmberg, Blink en de Kleuteruniversiteit. Het is een uitdaging om alle facetten van het werk te ontdekken en daar mee bezig te zijn.

Ik heb heel wat lesideeën en projecten ontwikkeld. Veel leerkrachten maken inmiddels gebruik van alle thema’s die uitgewerkt zijn. Ik bied ideeën maar geen kant en klare downloads. Mijn idee is dat je er zelf ook over na moet denken of het past bij de kinderen en of ze de technieken beheersen of niet. Het gaat immers bij kleuters niet alleen om het maken van werkjes maar om het spel en wat ze daar bij leren. 

Om anderen de mogelijkheid te bieden ook mijn projecten, lesideeën, protocollen en schoolactiviteiten te gebruiken, ben ik deze website gestart op 
8 januari 2005. Het is niet toegestaan om ideeën, werkbladen, foto’s en andere materialen van www.jufjanneke.nl over te nemen en zonder toestemming van juf Janneke voor eigen doeleinden op het internet of cursussen te gebruiken. De materialen en ideeën mogen wel gebruikt worden in klassen, praktijken, speelzalen, etc. Daar is het uiteindelijk voor bedoeld.

Janneke van Kammen

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!