www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Breien met de breivork

Janneke 11 augustus 2016

Ken je de breivork? In mijn klas was het afgelopen jaar een echte hit! Zowel jongens als meisjes begonnen elke keer weer aan een draad en maakten er van alles van.

DSC_5476 DSC_5356

En het spannendste was toch elke keer weer het kijken hoe lang de draad is geworden. Eerst mochten de kinderen raden tot waar de draad aan toe zou komen: de deur van de wc of de klas van een andere juf of misschien zelfs tot de deur naar buiten? Na het raden aan de slag. Met draden en meetlatten vertrokken ze naar de gang om te gaan meten. Uiteindelijk werd het resultaat in de klas verteld. Deze draad is 7 meter hoor juf! 

DSC_6888 DSC_6887

DSC_7073

Hoe werkt de breivork? Op dit filmpje doe ik het voor:

De kinderen vinden het geweldig leuk om te doen. Als ze een andere kleur willen, knip ik de draden door en knoop er twee nieuwe kleuren naar keuze weer aan vast.

Als je er in de klas mee aan de gang gaat zul je merken dat de draden snel in de knoop raken. Om die reden doe ik de bolletjes, de breivork en de draad in een bakje waar de kinderen hun naamkaartje in leggen. Dat scheelt al heel veel uitzoekwerk!

DSC_6904

De volgende creaties zijn er bedacht:

  • DSC_7077 Een hondenriem voor de hond van de huishoek
  • DSC_7075 Een hippe centuur
  • DSC_6928  Een ketting
  • DSC_5788  Opplakken in een vorm
  • DSC_7082 En zelfs touwtjespringen kan heel goed!

Als je je afvraagt hoe je aan een breivork kunt komen? Ze zijn te koop bij Credu. Klik op het logo hieronder. Voor de prijs hoef je het niet te laten want een breivork kost maar € 2,95.

Logo-Credu-2015-normaal-o

Ik wens iedereen veel breiplezier toe!

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!