www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Help! Weet jij het woord?

Janneke 10 augustus 2019

Op deze website zijn al vaker berichten geschreven over Tos, een taalontwikkelingsstoornis die in klassen met regelmaat voorkomt en nog lang niet altijd herkend wordt door leerkrachten!

Je kunt altijd de artikelen teruglezen:

Behalve deze artikelen is er nu ook een prentenboek verschenen waar het machteloze gevoel dat kinderen kunnen ervaren, goed aan bod komt! Je kunt dit boek goed interactief voorlezen. Dat is bevorderend voor de taal- en spraakontwikkeling van kinderen. Op die manier betrek je ze bij het voorlezen.

Het is het boek: Help! Weet jij het woord?
Tossie en Uil gaan op zoek

Het boek kan rechtop gezet worden, door een ringband en heeft aan de ene kant de afbeeldingen bij het verhaal en aan de andere kant staat het verhaal. Op die manier kunnen de kinderen tegelijk het verhalen horen en meekijken. Ik heb een halve kring gemaakt waardoor iedereen de afbeeldingen kan zien. 

 

Het verhaal gaat over Uil, die hoog in de boom in het bos zit. Hij ziet konijn Tossie lopen en roept maar Tossie zegt niks terug. Juf is jarig en Tossie wil wat cadeau geven maar hij is vergeten hoe het heet…… zonder het woord, vindt hij het cadeau nooit! Daarna volgt een zoektocht waarbij steeds een klein stukje van het cadeau omschreven wordt. Er komt elke keer wat meer duidelijkheid door een aanwijzing maar toch is het erg lastig om er achter te komen wat het cadeau nu is! Zal Tossie het vinden met de hulp van Uil?

De kinderen vonden het verhaal prachtig en begrepen goed hoe lastig het is als je iets wilt zeggen maar je weet niet hoe het heet! Ze hielpen ook mee door te zoeken naar het antwoord! Erg leuk om te zien. Bij de verhalen staan verschillende keren vragen. 

Dit boek is heel geschikt om te gebruiken als je iemand met Tos of een vermoeden daarvan in de klas hebt. Maar ook als dit niet het geval is, kun je het prima voorlezen! Kinderen in mijn groep vonden het een geweldig boek en deden betrokken mee.

Wil je het boek bestellen? Klik dan op onderstaande afbeelding.

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!