www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

We gaan weer naar school!

Janneke 4 februari 2021

De kinderen hebben er zin in en ik kan niet anders zeggen, ik heb er ook zin in om de kinderen weer gewoon in de klas te zien en hen gewoon te spreken, zonder een scherm. We zien wel hoe het gaat en wat er gaat gebeuren.

Tips om weer te starten:

  • Geef de kinderen eerst de ruimte om elkaar weer te ontmoeten en lekker bij te praten. Laat dit gewoon lekker gebeuren.
  • Start daarna een gesprek op over de afgelopen periode. Daarvoor kun je de praatplaatjes gebruiken die je hieronder vindt.
  • Laat de kinderen lekker bewegen en spelen de eerste dagen. Laat ze genieten van het weer naar school gaan en elkaar weer ontmoeten. Dat is wat eerst belangrijk is, daarna komen de regels weer aan de orde als dit nodig is.
  • Als je merkt dat kinderen regels kwijt zijn, geef dit dan aan op het moment dat je dit merkt. Dat werkt beter dan beginnen met de regels, dat zijn ze dan toch snel weer vergeten.
  • Kinderen houden van structuur, pak daarom de structuur zo snel mogelijk weer op.

Downloads om te gebruiken:

In quarantaine

Moet je nou onverhoopt toch met je groep in quarantaine, misschien heb je dan iets aan deze bingokaarten voor groep 1 en 2 en groep 3.

Ik wil jullie graag helpen door deze bingokaarten aan te bieden. Op deze bingokaarten staan verschillende opdrachten. Je kunt een week lang elke dag van elke kleur een opdracht kiezen. Dan heb je een gevarieerd aanbod met taal/reken/bewegen/buitenactiviteiten. Kruis de opdracht door als je het gedaan hebt. De kaart van groep 3 heeft meer opdrachten dan die van groep 2. Kies vier dagen van elke kleur een opdracht en herhaal de vijfde dag de leukste opdrachten of doe dan de opdrachten waar je niet aan toe gekomen bent.

Succes en beterschap!

 Groep 1 en 2

Groep 3

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!