www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

We gaan weer beginnen!

Janneke 14 augustus 2020

De zomervakantie zit er weer op! De klassen zijn of worden ingericht en de kinderen en leerkrachten beginnen de kriebels al weer te krijgen om het nieuwe schooljaar te beginnen!

Ik hoop van harte dat het onderwijs, ondanks de dreiging van een tweede Coronagolf, toch gewoon doorgang kan vinden met alle maatregelen die erbij horen. Ik ben toch het liefst in de klas met kinderen bezig. Ik wens iedereen een fijn en gezond schooljaar toe! Om de start wat leuker te maken heb ik wat materialen voor jullie op een rijtje gezet.

Ga je aan de slag met het maken van verjaardagskalenders? Kijk dan ook eens naar deze pagina: Een schooljaar. Hierop staan allerlei tips, verjaardagskalenders en activiteiten.

Praatplaatjes

Met dit bestand kun je na de vakantie het gesprek in je groep op gang brengen. Ik leg alle kaartjes in het midden in de kring en laat de kinderen een kaart kiezen. Daarna mogen de kinderen met elkaar praten door rond te lopen en als je iemand tegen komt aan elkaar te vertellen over de afbeelding. Dit kun je later in de kring weer laten terugkomen. Het zijn allemaal platen over de zomervakantie. Klik op de afbeelding voor het bestand.

Weer naar school bingo

Op de eerste schooldag of tijdens de eerste week is het voor nieuwe kinderen even zoeken naar waar alles is. Speel daarom de weer naar school bingo en ga op zoek naar alle afbeeldingen.

Geef de kinderen een bingokaart of geef een kaart met z’n tweeën. Laat de kinderen daarna op zoek gaan naar de voorwerpen! Klik op de afbeelding voor het bestand.

Nagenieten van de zomer

  • Zand; Knippen en plakken; ik speel of lig op het zand of gebruik het bestand om een zandkasteel van te bouwen
  • Parasol; Teken of knip jezelf van papier en plak jezelf onder de parasol
  • Kleurplaat: op het strand
GD Star Rating
loading...

We gaan weer beginnen!, 3.3 out of 5 based on 8 ratings

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!