www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Speltip; de letterspelmat

Janneke 2 mei 2016

Ik ben altijd op zoek naar activiteiten om kinderen kennis te laten maken met letters. Zo kwam ik de letterspelmat tegen.
Deze mat is van dunne, wasbare non-woven materiaal en is 170 x 140 cm groot. Wordt de mat vies? Geen probleem. Je kunt deze eenvoudig met de hand wassen of zelfs in de wasmachine op maximaal 40 graden. De stof van de mat zal daardoor wel wat dunner en flexibeler worden maar dat geeft niet. Gebruik je de mat op een gladde ondergrond en schuift de mat? Een standaard antislipmat die ook gebruikt wordt voor voortenten en in auto’s lost het probleem op. Je kunt de mat ook met tape vastplakken aan de ondergrond! Mijn advies is wel om de kinderen er zonder schoenen op te laten spelen omdat het anders snel vies wordt.

Ik heb de mat eerst in de klas gelegd om te zien hoe de kinderen er op reageerden. 

DSC_5670 DSC_5691

Al snel zaten er allemaal kinderen omheen die meteen letters herkenden en dat aan elkaar vertelden. Toen ontdekten ze de plaatjes op de rand van de mat. Ook kinderen van groep 1 kwamen al snel geïnteresseerd langs om mee te doen. 

DSC_5673 DSC_5682 DSC_5684

Wat zijn de mogelijkheden van dit spel?

  • Wij zijn eerst begonnen met het springen op de eerste letter van de naam
  • Al snel sprongen kinderen meteen hun hele naam
  • Ditzelfde kun je ook doen met woorden. Op de rand staan verschillende afbeeldingen van klankzuivere woorden. Deze kun je opnoemen waarna kinderen ze na springen.
  • Woorden met vier letters/klanken kun je ook met behulp van handen en voeten op de mat laten plaatsen
  • Herkennen de kinderen al wat letters? Bij mij sprongen ze erop en noemden dan de letters waarop ze stonden. Dit kun je ook anders om doen: spring naar de r of naar de m
  • Je kunt het ook omdraaien door zelf een woord te springen en dan de kinderen te laten raden welk woord er gesprongen is

Kortom: er zijn mogelijkheden genoeg met dit spel! En bovendien zijn de kinderen volop in beweging!

De mat is te bestellen bij: Wizz spel

logo-wizz-spel

GD Star Rating
loading...

Speltip; de letterspelmat, 2.5 out of 5 based on 17 ratings

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!