www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Woorden oefenen; gebruik deze tips

Janneke 22 februari 2017

Om letters en woorden te automatiseren moet er regelmatig geoefend worden. Op deze pagina kun je allerlei tips vinden om de manier waarop wat af te wisselen. Zo blijft het voor de kinderen ook leuk en uitdagend!

  • Verstoppen van de woordrijtjes; Kopieer de woordrijtjes en knip ze in stukjes. Verstop ze door het lokaal heen. De kinderen mogen ze opzoeken en als je een briefje hebt gevonden, lees je deze hardop voor. Dan verstop je hem ergens anders weer en zoek je een nieuw briefje. Hier kunnen ze eindeloos mee bezig zijn en het blijft leuk!

  • De vergeetmuts; In de klas staan standaard een paar feestmutsjes. Als we gaan lezen met de vergeetmuts, maken de kinderen tweetallen en gaan dan samen lezen. De een heeft de vergeetmuts op en ‘vergeet’ een woord te lezen. De ander moet goed opletten en raden welk woord vergeten is. Dan wisselen ze van vergeetmuts. De betrokkenheid is erg hoog!

  • Spring op; Dit doen de kinderen in tweetallen. Van tevoren spreken ze af bij welke letter gesprongen gaat worden. Dan lezen ze om de beurt een woord. Zit de letter er in? Dan springen ze beiden in de lucht! Hierdoor leren de kinderen snel een woordje overzien en goed samenwerken.

  

  • Bedenk een woord met…….; Hiervoor gebruiken de kinderen de kikkerbekjes. De één noemt een aantal en de ander beweegt het kikkerbekje zoveel maal. Dan noemt de één een van de letters/dubbelklanken en de ander bedenkt er een woord mee en schrijft dit woord op een wisbordje of een papiertje.

  • Voorlezen; Laat de kinderen een zelf geschreven tekst of zin voorlezen aan de rest van de groep. Dit stimuleert enorm!

  • DobbelsteenlezenDoe deze vorm in tweetallen. Gooi met een dobbelsteen en lees evenveel woordjes. Daarna de ander. Simpel maar heel effectief!

GD Star Rating
loading...

Woorden oefenen; gebruik deze tips, 2.8 out of 5 based on 8 ratings

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!