www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Letters leren is een eitje!

Janneke 6 juni 2017

Letters leren een eitje? Echt niet…… het lijkt zo makkelijk, al die letters. In groep 2 hebben de kinderen vaak al met flink wat letters kennis gemaakt. Dat moet dus helemaal goed komen in groep 3 verwacht je….. Mooi niet dus! Van de een op de andere dag wordt er van kinderen verwacht dat ze elke dag nieuwe letters leren en deze ook gebruiken en kunnen lezen, er komen dubbelklanken bij die vreselijk op elkaar lijken qua klank of volgorde en dan kom je tot overmaat van ramp ook nog in een fase dat je ineens alles om gaat keren. Om gek van te worden!

Rita Cramer heeft daarom een geweldig boek gemaakt: Letters leren is een eitje. Haar dochter wilde graag leren lezen maar vond sommige letters best lastig. Daarom tekende Rita ezelsbruggetjes voor haar. Alle schetsjes samen vormen het boek. 

Vorige week heb ik het boek ontvangen. Het lag op mijn bureau in de klas. Tijdens het werken met groep 3 worstelden een paar kinderen in de klas met de b en een d. Steeds maar haalden ze deze letters door elkaar. We gebruiken in de klas klankgebaren en veel kinderen hebben daar baat bij. Ze hebben baat bij visuele ondersteuning maar toch lukt nog niet altijd.
Ik heb het boek gepakt en het ezelsbruggetje erbij gebruikt van het bed:

En……..dat bleef goed hangen! Veel beter dan de b van buik en de d van dinosaurus op het bord of de plaatjes van buik en doos op de tafel geplakt.
De komende weken ga ik de ezelsbruggetjes actiever in de klas gebruiken en ik hoop daarmee de kinderen beter te kunnen helpen bij het onthouden van letters en met name de dubbelklanken!

Kijk voor meer informatie ook eens op de website: www.letterslereniseeneitje.nl

GD Star Rating
loading...

Letters leren is een eitje!, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!