www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Kikker is verliefd

Janneke 8 februari 2020

Binnenkort is het Valentijnsdag! Een dag waarop mensen even extra laten merken dat ze elkaar leuk vinden!

Het boek: Kikker is verliefd is een prachtig uitgangspunt om te gebruiken in de klas maar ook thuis! En dan helemaal als deze variant: een inspreekboek!

Het verhaal: Kikker voelt zich vreemd en hij weet niet goed wat er met hem aan de hand is. Varkentje vindt ook dat Kikker er slecht uit ziet. Kikker vertelt dat hij moet lachen en huilen tegelijk en dat zijn hart klopt van boem-boem, misschien heeft hij wel kou gevat? Kikker gaat zorgelijk naar haas en vertelt hoe hij zich voelt. Hij pakt een dik boek uit de kast en leest voor; ‘dat betekent dat je verliefd bent!’ Kikker maakt van vreugde een reusachtige kikkersprong en komt naast Varkentje weer neer. Kikker vertelt het goede nieuws en ook dat hij verliefd is op Eend. Varkentje vin dat het niet kan want hij is groen en zij is wit, maar Kikker weet het zeker! Hij maakt een tekening voor Eend en schuift die onder haar deur door, de dag erna legt Kikker bloemen op de stoep maar tegen Eend zeggen wat hij voelt, dat durft hij niet. Als hij nu het wereldrecord hoogspringen verbeterd…..dan zal Eend opkijken en vast ook van Kikker houden…. Kikker oefent en oefent en maakt de hoogste sprong uit de geschiedenis….maar hij slaat over de kop en stort als een steen naar beneden. Eend ziet het gebeuren en helpt Kikker. Zullen ze elkaar nu vertellen dat ze van elkaar houden?

Misschien ken je dit boek al, want het is er al een tijdje….. Maar deze variant is heel bijzonder! Het is een inspreekbaar prentenboek. Dat houdt in dat je de tekst zelf kunt inspreken en af kunt laten luisteren door een kind, hoe leuk is dat! Ik heb het uitgeprobeerd en het werkt erg eenvoudig. Er zit een logo van een microfoon op elke bladzijde. Hou deze met je wijsvinger en duim vast en dan hoor je een toon. Begin nu met inspreken. Aan het einde van de bladzijde laat je het logo los en klinken er twee piepjes. Dan kun je de bladzijde omdraaien en het voorlezen vervolgen door opnieuw het microfoontje vast te houden. 

Voor het luisteren kunnen de kinderen één seconde op het microfoontje drukken en dan hoor je het voorgelezen verhaal! Leuk voor in de klas maar ook thuis als opa of oma het verhaal voorleest of papa of mama. Kinderen kunnen het steeds weer beluisteren en je kunt het ook vaker inspreken als je het door een ander wilt laten doen.

Wil je in de klas over Valentijnsdag aan het werk? Kijk dan ook op: Valentijnsdag in de klas

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!