www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Verliefd……

Janneke 10 februari 2018

Hoe heerlijk is het om verliefd te zijn! Bij jonge kinderen zie je het zo vaak gebeuren: hand in hand lopend door de klas, elkaar steeds opzoeken en naast elkaar willen zitten of iemand gewoon heeeeel erg lief vinden: je papa of je mama. Op Valentijnsdag kun je hier wat extra aandacht aan schenken.

Dit boek gaat over een olifant die verliefd is. Verliefd zijn is mooi en bijzonder. Je leven staat een beetje op zijn kop. Zo ook bij olifant. Hij probeert om op te vallen en als ze langskomt, zich te verstoppen. Hij wast zich elke dag, doet aan de lijn, maakt zich mooi, schrijft lange brieven die hij nooit post, staart naar de wolken, plukt bloemen en legt die voor haar deur en rent dan snel weg, is soms een beetje droevig…….maar dan ligt er op een dag ineens een bosje bloemen voor zijn deur en vinden ze elkaar!

Ik vind de grijze kleuren van de olifant(en) zo prachtig contrasteren bij alles eromheen! Daardoor vallen die accenten juist extra op. De tekst is eenvoudig maar geeft goed het gevoel van verliefdheid weer: verwardheid en onzekerheid over wat gaat komen. Dit boek is geweldig om te gebruiken op Valentijnsdag of als je gewoon eens aandacht wilt schenken aan liefde. Dat is toch heerlijk!

Help olifant om leuke dingen te maken voor zijn liefje:


 • Knip harten van vliegerpapier en plak deze op, daar wordt olifant toch blij van?

 • Maak een bos of vaas vol bloemen voor olifant door te tekenen met zwarte stift en daarna ecoline eroverheen

 • Maak harten door met een zwarte stift of potlood steeds door te bewegen over het papier en daarna deze vakken in te kleuren

 • Verf harten en versier deze met plakhartjes. Mooie deurhanger voor op de deur van olifant
 •  Kusjes voor olifant

 • Een hart voor olifant van brooddeeg, versierd met kraaltjes

 • Laat de kinderen snoephartjes zien en proeven. Wat staat er op? Schrijf zelf ook zulke hartjes. Leuke hartjespost voor olifant!
 •  
  En zo kan het natuurlijk ook! Hartjes met een raampje erin voor een lieve boodschap!

 • Maak een hartjes-schrijfhoek in de klas waar kinderen volop hun liefdeswensen kunnen schrijven aan anderen!

Kijk voor nog meer tips op: Thema Valentijnsdag

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!