www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

De Gruffalo

Janneke 29 november 2013

Wat is het boek: De Gruffalo toch een geweldig boek! 

Het boek gaat over een kleine muis die door het bos loopt. Hij komt allemaal dieren tegen die wel een muizenhapje lusten. Kleine muis schept vreselijk op en zegt dat hij een afspraak heeft met de Gruffalo: die heeft slagtanden, vlijmscherpe klauwen, knarsende kaken die alles kauwen, eeltige knieën, platte voeten, een gifgroene wrat op zijn neus, oranje ogen, een zwarte tong, paarse stekels van staart tot aan zijn kop…..totdat……..kleine muis ineens oog in oog staat met de Gruffalo! De Gruffalo lust wel een hapje muis. Kleine muis beweert echter dat hij het gevaarlijkste dier van het woud is. Dat wil de Gruffalo natuurlijk niet geloven. Hij loopt met kleine muis mee en alle dieren gaan er heel snel vandoor. De Gruffalo schrikt ervan en gaat er ook vandoor. Zo is kleine muis iedereen te slim af!

Dit boek heeft mijn hart gestolen! 

Nu wordt het nog veel leuker want er is ook een Gruffalo geluidenboek uitgekomen! Op elke pagina staan kleine plaatjes van de toetsen waarop gedrukt kan worden en dan hoor je de bijbehorende geluiden. Zo gaat het boek nog meer leven!

Dit boek is altijd leuk om voor te lezen en je kunt er mee aan de slag als je het thema: bos en dieren in het bos gaat behandelen. Maar ook als je een leuk boek zoekt om over te werken, is dit boek heel geschikt.Hieronder een paar ideeën die je kunt gebruiken om met het boek aan de slag te gaan:

  • Tekenopdracht:

Lees het boek voor totdat de muis bij de slang langs geweest is. Doe het boek dan dicht en zorg dat ze de voorkant niet hebben gezien. Laat ze nu de gruffalo tekenen op dit tekenblad: gruffalo.
Herhaal voordat ze beginnen met tekenen nog even alle kenmerken. Als de tekeningen klaar zijn, bekijk je de tekeningen weer. Dan pak je een plaat uit het boek erbij. Lijken de gruffalo’s er op?

  • Verteltafel maken

SAM_1628
Het hol van de Gruffalo

SAM_1629
Het hol van de slang

SAM_1630 SAM_1631
Bomen met de vos, de uil en het muisje

  • Een verteldoos maken

Alle kinderen hebben een schoenendoos aan de binnenkant beschilderd en daar de onderdelen van het verhaal in gemaakt:
de gruffalo, de slang, de uil, het muisje
Zo kunnen de kinderen het verhaal thuis nog eens naspelen!

Doos 1 Doos 3

Doos 2

GD Star Rating
loading...

De Gruffalo, 4.3 out of 5 based on 16 ratings

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!