www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

50 lesideeen voor de onderbouw

Janneke 26 mei 2013

50 lesideeen voor de onderbouw

50 lesideeën voor de onderbouw is een boek van Linda Willemsen; een collega-webmaster met een leuke, verfrissende website: www.klasvanjuflinda.nl.
Het boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel staat informatie hoe het leren tot stand komt. In het tweede deel vind je vijftig uitgewerkte lesideeën waarbij elke les uitgewerkt is met een lesvoorbeeld zodat het nog duidelijker wordt. De lessen zijn geschikt voor groep 1 t/m 4.
De eerste zeven jaar is het belangrijk dat alle zintuigen geprikkeld worden en niet alleen het visuele en auditieve. Daar wordt goed op ingespeeld. Bij elk lesidee is een omschrijving gegeven, de didactische werkvorm(en), de leeftijdsgroep, de materialen, de werkwijze en wat extra tips.
Je kunt uit de voeten op het gebied van taal, motoriek, rekenen, spelletjes, oefeningen in automatiseren, opdrachten om samen te werken, introductieoefeningen om een les mee te openen, poppenspel, zintuigen, werken met de seizoenen, sociale vaardigheden maar ook hoe je Yurls en Twitter in de klas kunt gebruiken en een klassenkrant kunt maken.

Tijdens het lezen van het boek ontdekte ik dat het boek voor veel mensen zinvol is. Het geeft Pabostudenten inzicht in het werken met kinderen van de onderbouw en de activiteiten waar ze mee bezig zijn, meer ervaren leerkrachten zullen een en ander uit hun eigen onderwijspraktijk of van een website herkennen maar zelfs dan staan er nog veel leuke, nieuwe tips in die leuk zijn om te doen in en met je eigen groep. Vooral als je even iets nieuws zoekt, is dit boek makkelijk in het gebruik. Je pakt het erbij en de les staat er uitgewerkt in.

Ik denk dat dit boek niet mag ontbreken in je klas of op je bureau thuis. Elke leerkracht zal enthousiast worden van de verschillende uitgewerkte lesideeën en zin krijgen om het in de klas uit te proberen. Ook kun je het aan een stagiaire laten zien, als deze het zelf nog niet heeft, om te gebruiken bij de voorbereiding van een les. Ook leuk is het om dit boek aan een stagiaire cadeau te geven!

Bestel het boek daarom:

GD Star Rating
loading...

50 lesideeen voor de onderbouw, 2.6 out of 5 based on 19 ratings

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!