www.jufjanneke.nl


Category Archives: Lesideeën

0
GD Star Rating
loading...

Werken aan executieve functies met de Breinhelden in groep 3

Janneke 29 augustus 2023

Executieve functies merk je op, als kinderen er veel moeite mee hebben! Zo heb ik bijna elk jaar kinderen in mijn groep die best willen werken maar het niet goed voor elkaar krijgen. Ze blijven steken in het organiseren van hun werkplek, het slijpen van punten of kunnen zich er gewoon niet toe zetten om… Lees meer »

0
GD Star Rating
loading...

Spring de letters van het alfabet met de alfabetmat

Janneke 3 mei 2023

Bewegen zit in kinderen en aan die bewegingsdrang moet je dan ook regelmatig toegeven. Ik gebruik daarvoor de bewegingsmatten van FOS; Fitter Op School. Al eerder heb ik geschreven over de geheugenmat en de de beweegmat. Deze keer hebben we een nieuwe mat uitgeprobeerd: de alfabetmat samen met mijn groep 2 en 3. De alfabetmat in de groep… Lees meer »

0
GD Star Rating
loading...

Reken en beweeg met Semsom

Janneke 2 mei 2023

In groep 3 is tijdens het rekenen: het oefenen van het optellen en aftrekken van sommen en het splitsen, een belangrijk onderdeel van de rekenles. Nadat de kinderen begrijpen wat de bedoeling is, begint het proces van het automatiseren: steeds weer opnieuw op allerlei manieren oefenen. Ik gebruik hier verschillende werkvormen voor in de groep. Een… Lees meer »

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!