www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Omgaan met geld en Eurowijs

Janneke 14 januari 2024

Deze week werd voor het eerst het rekenen met geld geïntroduceerd in de rekenmethode. Voor kinderen is het omgaan met geld steeds verder weg uit hun belevingswereld omdat de meeste geldzaken via pin of digitaal gaan. Toch vind ik het belangrijk dat kinderen weten wat geld is en wat je er mee kunt doen. Geld sparen voor een cadeautje blijft altijd bijzonder want hoe fijn is het dat je iets kunt kopen en zelf bepalen omdat het van je eigen geld is. Daarom pleit ik toch ook voor het leren omgaan met echt geld voordat je kinderen met het digitale geldcircuit laat omgaan. Op die manier weten ze beter wat het inhoudt.

Ik gebruik in de klas de pakketten van Eurowijs om extra aandacht te schenken aan het rekenen met geld. Deze pakketten zijn gratis te krijgen en dan ontvang je hele mooie, verzorgde materialen zoals een placemat met daarop de munten en een euroboekje met opdrachten. Inmiddels maken ook de pasjes deel uit van dit lespakket. Kinderen leren dat op een pasje een bedrag staat en zoeken daar dezelfde hoeveelheid geld bij of kijken wat ze contactloos kunnen kopen met het bedrag dat nog op hun pasje staat.

Bij de downloads staan nog veel meer mooie materialen om mee te werken als je aan de slag gaat met geld in de klas.

Heb je een andere groep dan groep 3? Voor alle groepen zijn prachtige lespakketten gratis te krijgen.

Extra materialen

Eurowijs bestellen

Wil je ook met het materiaal van Eurowijs aan de slag? Klik op onderstaande link en je kunt voor je eigen groep gratis leuke materialen aanvragen.
Eurowijs

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!