www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Weekendkring

Janneke 21 januari 2024

Elke maandag praat ik met de kinderen van de groep over het weekend. Dit wil ik zo kort mogelijk laten duren en het liefst ook zo dat niet iedereen naar één van de kinderen moet luisteren. Daarom doe ik dat op verschillende manieren.

Kleine kringen

De ene keer kies ik voor de kleine kringen. Ik verdeel dan de groep in kringen van 5 a 6 kinderen. Ik wijs de groepsleider aan en deze geeft de beurten en zegt als iedereen klaar is dat ze stil teruggaan naar hun plek. Daarna gaat elke groep met de groepsleider een plekje op de grond opzoeken ergens in de klas en vertellen ze over het weekend. Terug in de kring vraag ik de groepsleider wat het meest bijzondere verhaal was. Op deze manier kan iedereen iets vertellen en moet de groepsleider ook nog eens onthouden wat er is verteld

Sta op als

Een andere keer doe ik: sta op als. De kinderen staan op als ze de activiteit die ik heb genoemd hebben gedaan. Zo hier en daar pluk ik er dan eentje uit die daar kort even iets over mag zeggen. Iedereen is actief bezig en er wordt beter geluisterd naar elkaar. Het is wel eens zoeken naar de opdrachten om op moet staan. Ik heb daarom 24 opdrachtkaarten gemaakt die je in de klas kunt gebruiken bij deze activiteit. Je kunt opdrachten die niet relevant zijn er natuurlijk uithalen.

Opdrachtkaarten sta op als

Wandel en wissel uit

Voor deze activiteit lopen de kinderen rond. Komen ze iemand tegen dat klappen ze hun handen in de lucht tegen elkaar en wisselen hun verhalen uit. Hebben ze beiden iets verteld dan wandelen ze weer verder en zoeken een ander op.

Het vertelstokje

Voor deze activiteit gebruik ik een leuk vertelstokje maar het kan ook een ander voorwerp zijn. De kinderen geven deze door en alleen als je het vertelstokje hebt, mag je een ding van het weekend vertellen. Kinderen leren hierdoor keuzes te maken en krijgen toch de gelegenheid om wat te vertellen.

Vakantiepraat

Na elke vakantie laat ik de kinderen eerst tekenen over hun vakantie. Daarna mogen ze rondlopen, iemand opzoeken en aan de hand van de tekening vertellen.

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!