www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Op rekenreis

Janneke 19 maart 2021

Woensdag 24 maart is de Grote Rekendag. Dit jaar is het thema; Op rekenreis.

Door alle coronamaatregelen kunnen er, jammer genoeg, geen gezamenlijke activiteiten plaatsvinden. Maar een rekenreis nodigt uit om in de klas mee aan de slag te gaan. Heb je het boek al besteld? Dat kan door op deze afbeelding te klikken.

Opening op school

Wij openen deze dag met een filmpje waar de directeur voor de wereldbol zit en daar alle landen bekijkt waar ze al eens geweest, wat zou ze graag weer op vakantie gaan! Een leerkracht komt binnen en vertelt dat ze dit voorlopig wel kan vergeten met alle coronamaatregelen. Weer een andere leerkracht bedenkt dan dat er wel wat anders mogelijk is! De directeur wordt enthousiast, O ja? Wat gaan we dan doen? We nemen alle kinderen van de school mee en gaan op rekenreis! De leerkrachten hebben een tas/koffer bij zich en halen daar allerlei rekenmaterialen uit om te laten zien en als bagage mee te nemen.

Opening in de klas

We gaan op reis. Ik laat mijn tas zien en haal daaruit: paspoort, vlag van Nederland, friet, Engelse drop, een pizzabakker, dieren van Afrika, een bal, een plaat van de toren van Pisa, kangoeroe en een wereldkaart. Ik leg uit wat de bedoeling is bij deze materialen. Daarna maken we samen het paspoort.

Op rekenreis

In het boek staan allerlei ideeën voor groep 1/2, 3/4, 5/6, 7/8, die je kunt gebruiken. In de onderbouw gebruiken we een aantal tips die gegeven worden om naar een land te gaan en daar een activiteit te doen die bij dat land past. Ik heb 10 activiteiten gepland en ga daar de hele dag mee bezig. 

Als startactiviteit bekijken we de PowerPoint met reistips en maken we ons eigen paspoort. Is deze klaar dan mogen de kinderen op reis gaan. Elke keer als ze een opdracht hebben gedaan, kleuren ze het vakje, net als een stempel in het paspoort. Zo kunnen ze het hele circuit afwerken.

Downloads om te gebruiken

Ik wens jullie een fijne rekenreis toe!

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!