www.jufjanneke.nl


Category Archives: Taal en rekenen

0
GD Star Rating
loading...

Spring de letters van het alfabet met de alfabetmat

Janneke 3 mei 2023

Bewegen zit in kinderen en aan die bewegingsdrang moet je dan ook regelmatig toegeven. Ik gebruik daarvoor de bewegingsmatten van FOS; Fitter Op School. Al eerder heb ik geschreven over de geheugenmat en de de beweegmat. Deze keer hebben we een nieuwe mat uitgeprobeerd: de alfabetmat samen met mijn groep 2 en 3. De alfabetmat in de groep… Lees meer »

0
GD Star Rating
loading...

Reken en beweeg met Semsom

Janneke 2 mei 2023

In groep 3 is tijdens het rekenen: het oefenen van het optellen en aftrekken van sommen en het splitsen, een belangrijk onderdeel van de rekenles. Nadat de kinderen begrijpen wat de bedoeling is, begint het proces van het automatiseren: steeds weer opnieuw op allerlei manieren oefenen. Ik gebruik hier verschillende werkvormen voor in de groep. Een… Lees meer »

0
GD Star Rating
loading...

Taalmateriaal; lotto wonen

Janneke 31 december 2022

Al eerder schreef ik over taalmateriaal. Taalmateriaal ontwikkelt spelletjes die gericht zijn op de Nederlandse taal. Spelenderwijs leer je verschillende doelen te oefenen. Ik schreef over de spellen: woordensplit en het familiekwartet. Nu is daar een lotto wonen bijgekomen. Lotto wonen Deze lotto bevat vier lottokaarten van de verschillende ruimtes in huis: de woonkamer, badkamer, keuken en… Lees meer »

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!