www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Opa en de ijsvogel

Janneke 2 juni 2024

Vorig jaar lagen we met onze boot op een prachtige plek, midden in de natuur. Tijdens het ontbijt zag mijn partner ineens een blauwe flits over het water gaan. In een boom even verderop zagen we toen een prachtige ijsvogel die we daarna nog vele malen voorbij zagen komen! Zo bijzonder!

Kort geleden was ik bij de boekhandel en kwam ik het boek: Opa en de ijsvogel tegen. Nieuwsgierig begon ik het boek te lezen. Net zoals wij onze eerste ijsvogel zagen, begint ook het boek; opa zit in een bootje met zijn kleinkind en samen zien ze een ijsvogel. Opa vertelt erover en een paar dagen later zien de twee ze weer. De ijsvogels hebben het maar druk, ze blijven de hele tijd bij elkaar! Net zoals opa en ik?
Een week later is het warm en heel rustig op het water, vader ijsvogel brengt zo nu en dan iets te eten aan het vrouwtje die op het nest zit….. dan komen er kleine ijsvogels en die zoeken hun eigen weg, net als bij de mensen. Het wordt winter en weer lente en er flitst iets blauws voorbij….de jongen zit in zijn boot en ziet het. Wat zou opa het graag ook gezien hebben!

Een prachtig boek met veel informatie over ijsvogels en hun leefwijze. Tegelijkertijd is het een ontroerend boek over opa die de liefde voor de natuur op zijn kleinkind overbrengt en de tijd die komt maar ook gaat. De illustraties zijn prachtig en zijn een mooie toevoeging aan het verhaal.

Onderaan heb ik twee prachtige foto’s toegevoegd die gemaakt zijn door Rianne Hofma. Deze kun je gebruiken als extra materiaal.

Opa en de ijsvogel

Met dank aan Rianne Hofma voor de prachtige foto’s!

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!