www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Wie is de mol in de klas

Janneke 4 februari 2024

Tijdens een gesprek in de kring blijkt dat er, in mijn groep 3, best wel kinderen zijn die naar het programma: Wie is de mol, kijken. Dat verbaasde me, omdat ik helemaal niet had verwacht, dat dit ook voor kinderen boeiend is.

Op 1 maart is het complimentendag. Dat inspireerde mij om ermee aan de slag te gaan.
Ik heb een combinatie gemaakt van het spel: Wie is de mol en het geven van complimenten. Ik heb 36 kaartjes gemaakt die in groep 3 maar ook in andere groepen gebruikt kunnen worden. Je kunt dit in de tijd rondom complimentendag uitvoeren maar uiteindelijk is het altijd fijn om een positieve sfeer in de groep te hebben, dus zijn ze altijd wel te gebruiken.

Hoe speel je het spel?

Ik heb een download gemaakt met 36 kaartjes, die lamineer ik en leg ik klaar. Dan leg ik de kinderen het volgende uit:
Kennen jullie het spel: wie is de mol? Bij dat spel is iemand de mol maar de anderen weten niet wie. Ze krijgen allemaal opdrachten en moeten dan goed opletten of ze kunnen zien en merken wie de mol is.

Wij gaan dat ook spelen in de klas. Elke dag krijgt iemand van mij een kaartje, deze lees je zelf, zonder dat anderen het zien, of even samen met mij. Dan ruim ik het kaartje weer op. Zonder dat anderen het merken ga je de opdracht doen. Dat kun je de hele dag doen. Aan het einde van de dag vragen we de kinderen wie zij denken wie de mol is geweest.

Ik ben heel benieuwd hoe en of het werkt in de klas. Jullie horen dat natuurlijk van mij!

Kaartjes wie is de mol in de klas

Afbeelding: Image by brgfx on Freepik

Download hier de kaartjes om te gebruiken in de klas:
Kaartjes wie is de mol

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!