www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Leeshulpjes van wegvanonderwijs

Janneke 21 februari 2017

Wegvanonderwijs is een site waar je ontzettend veel verschillende digibordlessen kunt vinden!
Ik maak daar dan ook graag en veel gebruik van.


Nu ik ook groep 3 heb, ontdekte ik de materialen die op deze site staan om te gebruiken bij het lezen! In mijn klas wordt er graag gebruik van gemaakt. De materialen zijn gebaseerd op Lijn 3 van Malmberg maar kunnen ook bij andere methodes prima gebruikt worden. Bovendien zijn er aparte pakketten over de dubbelklanken, de letters b, p en d en ook nog diverse themapakketten. Juist de klanken en letters waar een aantal kinderen zo veel moeite mee heeft! Je kunt deze pakketten gebruiken in de klas bij een leescircuit maar ook om kinderen thuis te laten gebruiken als extra ondersteuning.

In elk pakket vind je: dobbelsteenlezen, je gooit met een dobbelsteen en leest dat rijtje, analyse-oefeningen, woorden spellen, allerlei dominovarianten, letterkaarten, vouwdobbelstenen, lotto’s, lettermemorie en knijperkaarten. Echt heel veel materialen dus. En ook materialen die nodig zijn! De reguliere methodes gaan vaak meteen verder met de volgende kernen of thema’s en bieden behalve oefenen, oefenen, oefenen niet veel extra materiaal. Hier kun je dat wel vinden.

Mijn ervaring is dat de kinderen het erg leuk vinden om met deze materialen bezig te zijn! Het is wat anders dan de reguliere leesmethode en het zijn veel spelvormen. Bovendien vind ik het erg fijn dat je de materialen kunt inzetten op veel verschillende manieren: kinderen uit groep 2 die wat verder zijn en uitdaging nodig hebben, kinderen van groep 3 die moeite hebben met het lezen, kinderen die het gewoon leuk vinden om spelletjes te spelen en het gebruik bij het leescircuit of leesmomenten. Ook kun je de materialen zonder problemen mee naar huis geven want het wijst zich vanzelf. Dan kunnen kinderen daar ook oefenen op deze leuke manier.

De pakketten zijn niet gratis. Maar je hebt wel waar voor je geld. Elk pakket heeft al snel 60 bladzijdes aan materialen om te gebruiken. Als je de materialen lamineert, kun je er jaren mee vooruit! En wat ik zelf wel wat waard vind, is dat de afbeeldingen niet gepikt zijn van het internet maar gewoon gekocht en daarna gebruikt. Daar zou je dan ook wel wat geld voor over moeten hebben! 

Ben benieuwd of jullie dit ook gaan gebruiken!

Neem een kijkje op: www.wegvanonderwijs.nl 

GD Star Rating
loading...

Leeshulpjes van wegvanonderwijs, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!