www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Spring de woorden

Janneke 28 mei 2022

Bewegend leren is ontzettend belangrijk. In de klas doen we dit veel en op allerlei manieren. Daarbij maak ik vaak gebruik van de beweegmatten van; fitteropschool. Inmiddels worden deze matten door alle groepen gebruikt en de kinderen beleven er ongelooflijk veel plezier aan terwijl ze volop aan het leren zijn.

De woordenmat

De woordenmat van fitteropschool.nl is een kindvriendelijke en kleurrijke pvc mat. Op de mat staan 9 vakken, die allemaal een aparte kleur hebben. De volgende vakken staan op de woordenmat:

 – Medeklinkers (2 vakken)
 – Lange klinkers
 – Korte klinkers
 – Twee teken klinkers
 – Combinatie medeklinkers
 – Vaste combinaties
 – Stomme klinkers
 – Overig 

De mat is gemaakt van stevig pvc, waardoor deze goed en stabiel op de grond ligt. De mat is geschikt voor kinderen en het is speciaal ontwikkeld om bewegend op te leren. Met de woordenmat kun je springend woorden, letters en klanken oefenen. De woordenmat is te gebruiken in de onderbouw, middenbouw en de bovenbouw. 

Ervaring in de groep

Ik heb de mat in groep 3 regelmatig gebruikt. Vanuit het midden springen ze steeds naar een letter toe en zorgen dat ze op de voetstappen terechtkomen. Zo vormen ze uiteindelijk een woord.
Ze springen bij mij de woorden uit het Veilig Gespeld boekje van de methode Veilig Leren Lezen. In het begin van groep 3 ga ik een aantal lettergroep afdekken d.m.v. tape omdat het voor kinderen anders teveel wordt om te overzien. Later in groep 3 kunnen meer lettergroepen worden gebruikt en zeker in groep 4 zal dit steeds makkelijker gaan.

Bij mij is de regel dat er gesprongen wordt zonder schoenen aan omdat de mat anders snel krast.

De mat is 140x140cm, weegt ongeveer 1,5 kg en is na gebruik eenvoudig op te rollen. Door het formaat is het wel een lange rol. Mocht de mat vies zijn, dan is deze weer makkelijk schoon te vegen.

  

 
 Bestellen
Via de link hieronder kun je de mat bestellen.
GD Star Rating
loading...

Spring de woorden, 3.2 out of 5 based on 5 ratings

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!