www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

De ring weet raad

Janneke 19 juni 2022

Lessen opstarten en afsluiten kan op allerlei verschillende manieren. Het vergt wel enige creativiteit om daar wat afwisseling in te brengen. Gelukkig weet deze ring raad!
Ik ben hier dan ook benieuwd naar: een ring met 58x inspiratie voor opening en evaluatie op de basisschool.

De ring weet raad

De ring bevat 29 stevige kaarten die aan de ene kant blauw/groene tinten heeft en aan de achterkant roodachtige tinten. De ene kant heeft opdrachten voor de opening en de andere voor de afsluiting van een les. Er zijn opdrachten voor een lesopening, dagopening, weekopening, en tips om van elke dag in de week iets bijzonders te maken.

Twee kaarten geven uitleg over de ring en dan blijven er 56 tips over om te gebruiken. De suggesties zijn praktisch opgeschreven en daardoor makkelijk uitvoerbaar. Er zijn ook niet veel bijzondere materialen nodig tijdens de opening of sluiting maar dit zijn zaken die iedereen wel in de klas heeft liggen.

Wat kun je verwachten?

Veertien leuke, verrassende lesopeningen en afsluitingen, zestien dagopeningen en dagafsluitingen, zestien weekopeningen/weekafsluitingen en tot slot bij elke dag van de week twee tips om van elke dag iets bijzonders te maken en zo krijg je een dappere dinsdag of een vrolijke vrijdag.

De ring is bij uitstek geschikt vanaf groep 3. Voor kleuters staan er echter Wat wat activiteiten in die je aan kunt passen. Zij kunnen ook praten over dromen en een wasknijper die laat zien hoe leuk ze iets hebben gevonden. Er zitten zo’n 16 activiteiten in de ring die geschikt zijn voor kleuters na een kleine aanpassing.

Er is voor een activiteit niet veel voorbereidingstijd nodig. Op elke kaart staat wat er eventueel nodig is en hoe je het moet doen. Tot slot staat er nog een tip die je kunt gebruiken.

Wat vind ik er van?

Op de basisschool is deze ring goed te gebruiken in de verschillende groepen. Het biedt leuke openingen en sluitingen wat de sfeer in de klas ten goede komt. Vooral doordat er voor verschillende openingen en sluitingen is gekozen is het vaak toepasbaar. Leuk om mee te nemen in de jaarbestelling of voor een leerkracht die naar een andere school gaat en daar een nieuwe uitdaging aan gaat! Reken er maar op dat deze ring je ten allen tijde met goede raad bijstaat!

Waar kun je de ring bestellen

Klik hier om te bestellen.

GD Star Rating
loading...

De ring weet raad, 4.4 out of 5 based on 11 ratings

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!