www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Rekenen met prentenboeken

Janneke 25 januari 2019

Het is geweldig om op veel verschillende manieren aan de gang te zijn met rekenen. Daarom wil ik jullie aandacht vestigen op drie prachtige rekenprentenboeken van Zwijsen.

Deze prentenboeken zijn goed te gebruiken als inleiding voor een rekenprobleem, gewoon als leuk prentenboek tussendoor en als inleiding op een circuit met een doel.

Wat ruik ik daar?

Op de vensterbank van een huis staat een smalle, rode doos. Wat zou daar toch inzitten…. De dieren ruiken allerlei lekkers en proberen de doos te pakken maar de vensterbank is te hoog. Hoe komen de dieren er bij? Ze gaan boven op elkaar staan…..als het eindelijk lukt….is de doos ineens weg. En nu…… de dieren hebben honger……

Het thema van dit boek is: Tellen en meten voor kleuters. Ik heb het boek gebruikt om van klein naar groot aan de orde te stellen.

We hebben de volgende activiteiten gedaan:

  • Blokken van klein naar groot zetten, van kort naar lang, van dik naar dun
     
  • Zonder praten in een rij gaan staan van klein naar groot
  • Teken de dieren op elkaar
  • Meten van elkaar; wie is klein-groot

  • Sjaals van kort naar lang 
  • Slingers van kort naar lang 
  • Schoen omtrekken en dan van klein naar groot leggen

 Monster nummer 10

Dit boek heb ik gebruikt bij dag 10 van het 100 dagen project. Het gaat over Levi. Hij kan al goed tellen van 1 tot en met 10. Hij heeft allerlei monsters in zijn slaapkamer en elke avond telt hij deze. En op een avond komt monster nummer 10….

Dit prentenboek gaat met name over tellen en getallen.

We hebben monster nummer 10 getekend:

En nummer 10 met wasco gemaakt.

Welke is anders?

Pam is met haar vader op stap. Ze gaan naar allerlei plekken toe: speeltuin, verzorgingstehuis, bibliotheek, dierentuin, strand, enz. Soms lijkt alles hetzelfde maar telkens is er een voorwerp anders…..

Kinderen in mijn klas zijn dol op zoekboeken! Elke morgen als ze de klas inkomen, pakken ze een boek uit de bakken en zoekboeken zijn dan meestal favoriet. Dit boek kun je gebruiken om samen met kinderen te tellen en te zoeken.

Wat vind ik van de boeken?

Deze boeken zijn een aanwinst in de kleuterklas. Het biedt allerlei mogelijkheden om met rekendoelen aan de slag te gaan. Achterin elk boek vind je bovendien nog extra rekentips maar ook andere verwerkingstips. 

  

GD Star Rating
loading...

Rekenen met prentenboeken, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!