www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Kerst in de klas

Janneke 8 december 2019

Nog een paar weken en dan is het Kerst. Daarom wil ik jullie graag attenderen op een paar leuke boeken en wat kersttips geven.

Boekentips

Er zijn al veel boeken verschenen waarin het kerstverhaal is beschreven. Ik vind het zelf belangrijk dat kinderen weten wat de christelijke betekenis van het kerstfeest is. Hun wereld is echter zo anders nu waardoor het steeds verder van de kinderen af kan komen te staan. Marianne Busser en Ron Schroder zijn er in geslaagd om het verhaal van vroeger zo te vertellen dat kinderen het begrijpen. De illustraties van Alex de Wolf zijn een prachtige toevoeging.

De kleine kerstboom van Ruth Wielocks; jammer genoeg al weer niet leverbaar.

In het verhaal van de kleine kerstboom is Kleine Boom opgewonden omdat hij misschien een echte kerstboom wordt dit jaar! De andere bomen kijken geschrokken want Kleine Boom is nog zo klein. De kerstboomverkoper laadt alle bomen op een truck, er is nog een klein plekje over en Kleine Boom mag mee. Hij wil zo graag een echte kerstboom zijn! Op de markt worden de andere bomen eerst uitgekozen en Kleine Boom blijft alleen over. Dan komt er een oude man die Kleine Boom meeneemt. Wie de oude man is? De kerstman. Kleine Boom straalt van geluk, hij is nu een Kerstman-kerstboom!

Een ontroerend mooi verhaal, prachtig geschreven en getekend door Ruth Wielocks. Het boek is heel geschikt om te gebruiken bij de verteltafel als je tenminste het verhaal van de kerstman in je klas wil halen. 

Verder kun je veel leuke tips vinden op:

Voor na de vakantie alvast een paar leuke tips:

En een paar leuke tips voor eventuele thema’s:

Veel succes en plezier de laatste weken van dit jaar en geniet van een welverdiende kerstvakantie!

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!