www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Taalmateriaal; lotto wonen

Janneke 31 december 2022

Al eerder schreef ik over taalmateriaal. Taalmateriaal ontwikkelt spelletjes die gericht zijn op de Nederlandse taal. Spelenderwijs leer je verschillende doelen te oefenen.

Ik schreef over de spellen: woordensplit en het familiekwartet. Nu is daar een lotto wonen bijgekomen.

Lotto wonen

Deze lotto bevat vier lottokaarten van de verschillende ruimtes in huis: de woonkamer, badkamer, keuken en slaapkamer en een aantal kleine kaartjes.
Door steeds een kaartje om te draaien kan de speler zien of de afbeelding op de kaart staat. Als dat het geval is, mag deze op de kaart worden gelegd, anders moet het kaartje weer onderop de stapel. Wie heeft het eerst de lottokaart vol?


 Wat vind ik van het spel

Ik heb het spel in de klas gebruikt in een kleine groep. Een spel is altijd spannend want jonge kinderen willen allemaal graag winnen. Intussen komen allemaal voorwerpen in huis aan de orde. Fijn is het dat de lidwoorden er ook bijstaan. Groep 3 kan deze woorden zelf lezen. Het spel is goed voor de woordenschatontwikkeling.

Taalmateriaal

Waar komt Taalmateriaal vandaan? Het komt van Janita Weisz, afgestudeerd en werkzaam geweest als logopedist. In het werkveld merkte ze dat er veel kinderen zijn met een taalontwikkelingsachterstand en deze vervolgens ook lastig inhalen, waardoor ze soms gedemotiveerd raken om taal te leren. Zeker als deze achterstand groot is of kinderen moeite hebben met het leren van taal. Daarom is ze begonnen met het ontwikkelen van educatief spelmateriaal, gericht op bevordering van de Nederlandse taalontwikkeling. Haar missie is dat zoveel mogelijk kinderen met plezier de Nederlandse taal onder de knie krijgen, zodat ze zich op school optimaal kunnen ontwikkelen. Leuk om te weten: alle afbeeldingen van Taalmateriaal zijn met de hand geknipt!

Bestellen?

Klik op het logo voor bestelinformatie

GD Star Rating
loading...

Taalmateriaal; lotto wonen, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!