www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Nieuwe boeken om zelf te lezen in groep 3

Janneke 8 februari 2021

Er zijn twee leuke nieuwe boeken uitgebracht die ik graag onder jullie aandacht wil brengen. Ze zijn geschikt voor groep 3 kinderen die zelf lekker willen lezen in leuke boeken. Deze twee boeken kun je zeker toevoegen in de boekenkast!


De eerste is het boek: Ken je die mop? Van Marianne Busser en Ron Schroder. Het is geen moppenboek maar een boek met versjes waar een grap in verstopt zit.
Er staan versjes in van meestal drie coupletten, soms twee en soms vier. Elk heeft een ander onderwerp en eindigt in een grap waarvan ik denk dat de kinderen daar zeker om kunnen lachen! Een voorbeeld is een versje over Maya die met opa door het park loopt, opa is moe en gaat even zitten op een bankje. Maya plukt bloemen en gaat dan naar opa toe. Mag ik even bij u op schoot vraagt ze? Dat mag en opa vraagt, waarom wil je dat? Nou zegt Maya, de bank is geverfd en is nog nat! Een ander versje gaat over een vrouw in een museum die schrikt van een portret. Met die kunstenaar is vast is mis….maar dan zegt iemand, dat het een spiegel is… En zo gaat het in het boek door. Elk versje tovert wel een glimlach op je gezicht en ik denk dat de kinderen er straks zeker van gaan genieten!


Een ander nieuw leesboek is: Lekker leren lezen met Kolletje van Pieter Feller en Natascha Stenvert. Ik lees Kolletje altijd al in de klas voor aan groep 2. De kinderen genieten enorm van die verhalen. In dit boek vind je drie verhalen: Kolletje en het pak, een verhaal waar Kolletje en Dirk aan het steppen zijn en zien dat er een pak wordt bezorgd bij buurman Har. Die is niet thuis en Kolletje wil wel zolang op het pak passen. Maar wat zal er in zitten? Een leuk verhaal met verrassende wendingen waardoor kinderen op het verkeerde been gezet worden en het verhaal net even weer anders gaat. In het verhaal over Kolletje laat de hond uit, gaat Kolletje met haar vriendin Liekje,  Doerak uitlaten. Doerak is de hond van meneer de Jong die ziek is. Liekje heeft andere ideeën over het uitlaten dan Kolletje. Gelukkig kan Kolletje haar toverspreuk gebruiken waardoor zowel Doerak als Liekje toch weer met haar mee naar het huis van meneer de Jong gaan. Het laatste verhaal gaat over Kolletje is een boef. Pim speelt met Dirk en Kolletje. Pim heeft een lap voor zijn oog, want zijn oog is lui. Dirk moet er om lachen maar Pim vindt de lap juist stoer. Dan willen Kolletje en Dirk ook een lap. Mam maakt er drie. Nu zijn ze een boef. Zelfs meneer de Jong, pap en de buurman doen mee. Ineens is Doerak weg... wie gaat hem vinden?

De tekst past uitstekend bij deze leeftijdsgroep. De verhalen zijn niet te lang en de woorden vrij kort. De kinderen zullen zich herkennen in de personen. Iedereen is toch nieuwsgierig als er een pakket wordt bezorgd? Wie heeft niet gespeeld met een vriendinnetje die dingen wil en doet die je eigenlijk liever niet wil? En samen spelen is toch erg leuk en zo moet je toch leren met elkaar om te gaan.
De tekeningen zijn prachtig. Vooral het laatste verhaal waar de tekeningen gecombineerd worden met kindertekeningen. Erg leuk. Ik ben benieuwd of de kinderen dit zelf ook zien.

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!