www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Lieve juf, dikke knuf

Janneke 6 mei 2021

Nog even en dan is het weer zover: zomervakantie. Tijd om afscheid te nemen. 

Dit boek is leuk om in deze periode voor te lezen en te gebruiken.

Waar gaat het boek over?

De moeder van Renske is de klassenmoeder. In het begin zie je haar telefoon. Zij vraagt de ouders op de app van ouders groep 1+2 om geld in te zamelen voor een cadeau. In de klas staat een doos waar het geld in komt zodat de klassenmoeder wat leuks kan kopen voor juf op juffendag aan het einde van het schooljaar. Veel kinderen doen er iets in en tijdens de les vraagt Renske ineens: Welk cadeau wil je hebben? De juf weet het wel: Geef mij maar een grote knuffel! 

Op weg naar huis vertelt mama dat ze een klok heeft gekocht voor in de klas. Maar….juf wil helemaal geen klok, ze wil een grote knuffel……. mama heeft ook al een idee voor een knutselwerk. de andere ouders vinden het top maar Renske niet. Dan gaat Renske zelf wat regelen met de klas. Ze heeft al een heel goed idee…. Dan is het juffendag. Juf zit op haar versierde stoel. Mama geeft de klok en het knutselwerk maar dan steekt er een roze slurf door het raam. Juf krijgt toch een grote knuffel en de kinderen dansen en zingen vrolijk. Tot slot wordt het schooljaar uitgeblazen.

Wat vind ik van het boek?

Het is een hilarisch boek dat je goed kunt gebruiken in de laatste weken voor de zomervakantie. De kinderen zullen de humor goed begrijpen en vooral de mobiele telefoon die een prominente rol heeft in dit boek maakt het heel herkenbaar! Verder zijn de details bijzonder goed getroffen: de post its die overal in huis hangen omdat er voor de vakantie nog een boel geregeld moet wordende klassenmoeder die selfies maakt na het geven van de klok en het kunstwerk en de letters aaaah en oooh die op de momenten dat het ertoe doet, door de klas vliegen! Top! 

Wat kun je met het boek?

Ik heb een paar downloads gemaakt die je kunt gebruiken. Klik op de afbeelding voor het bestand.

  •  Telefoon; Laat hier de kinderen tekenen hoe zij de school uit geblazen worden
  • Olifant; Laat de kinderen deze olifant versieren en zichzelf ervoor tekenen als het kind dat wordt weggeblazen
  •     Hoedjes; In het boek krijgen alle kinderen een feesthoedje op. Laat de kinderen hun eigen hoofd onder het feesthoedje tekenen en maak hier een leuke afscheidsslinger van
  •    Hoedjes groot; Print een foto van de kinderen uit en plak deze onder het hoedje, leuk als slinger 
  •  Maak voor de leerkracht die afscheid neemt een hoed vol handjes, net als het kunstwerk in het boek
  •  Olifanten vouwen van 16 vierkantjes en versieren met handjes en bloemen. Teken de leerkracht bij de slurf.

En helemaal leuk natuurlijk is om de juf te verrassen met dit leuke boek!

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!