www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Werken met newméro bricks

Janneke 18 augustus 2019

Ken je Newméro bricks? Dit materiaal is ideaal om meer inzicht te krijgen in de getalstructuur. De stenen zijn geweldig voor kinderen die nieuwsgierig zijn naar getallen maar ook voor kinderen die ondersteuning nodig hebben omdat ze juist niet zo geïnteresseerd zijn in getallen of problemen hebben met rekenen. Het concept van de Newméro stenen is om van het abstracte decimale getalsysteem een fysieke speel- en leerervaring te maken.

Als je ervaring hebt met groep 3 leerlingen, weet je hoe lastig het voor sommige kinderen is om te begrijpen dat je bij 14, eerst de 1 schrijft en daarna pas de 4. Ze draaien het vaak om. Ze vinden het moeilijk om getallen te begrijpen wanneer ze eenvoudigweg op een stuk papier worden geschreven. Met Newméro kunnen kinderen ervaren hoe je grotere getallen kunt maken en inzicht krijgen in de waarde van de cijfers in de getallen.  De specifieke vormgeving geeft extra mogelijkheden, zoals het zelf controleren welk getal groter is en het zoeken van vrienden van 10. In groep 1 en 2 kun je dit materiaal ook al gebruiken maar dan om de getallenrij neer te leggen, op te stapelen en het spel: welk getal is het grootst te spelen.

Inhoud:

In totaal 57 hoogwaardige pvc stenen in vier verschillende kleuren
2 sets gele stenen nummer 1 – 9
2 sets groene stenen nummer 10 – 90
2 sets blauwe stenen nummer 100- 900
1 set oranje stenen nummer 1000 – 3000
1 handige stoffen opbergzak

De stenen van Newméro hebben een bijzonder ontwerp. De stenen variëren in grootte, ze hebben bovenop kleine puntjes of bubbeltjes zitten, waardoor je kunt voelen en zien welk getal het is en aan de zijkanten zit een kartelrand die bij elkaar past als je de vriendjes van 10 bij elkaar zoekt. De getallen zijn gegraveerd zodat je ze, behalve zien, ook kunt voelen. Verder zit er op elke steen een verbindingsbobbel, waardoor je de stenen kunt stapelen. 

Activiteiten die je kunt doen:

  • Wat is de grootste? Dit spel speel je met een tweetal. Doe de gele stenen in het zakje. Pak er elk eentje uit. Wie heeft het grootste getal? Dit kind wint beide stenen. Is het lastig voor een kind om te bepalen welke het grootste getal is? Voel en tel dan de bubbeltjes aan de bovenkant. Is de zak leeg? Dan kijk je wie de meeste stenen heeft.
  • Goede volgorde; Leg de getallen in de goede volgorde van 1-10. Stapel ze daarna op en controleer of de bubbels ook goed oplopen van weinig naar meer.
  • Vriendjes van tien; Leg de gele stenen op tafel met de nummers naar boven. Pak een steen, wat is het vriendje van tien bij deze steen? Wat maakt het samen tien? Kijk of het past aan de zijkant.
  • Tellen met eieren en Newméro; Om de getalstructuur te oefenen gaf ik elk kind een kaart met een getal tot de 100. Zoveel eieren moesten ze neerleggen. Voor de tientallen had ik dozen met 10 eieren en voor de lossen moesten de kinderen losse eieren pakken. Daarna moesten ze het ook leggen met de Newméro bricks. Steeds maar hardop vertellen wat je aan het doen bent, helpt kinderen om logisch na te denken en kan de leerkracht helpen om te zien waar het mis gaat.

  •  
    Kinderen vinden het heerlijk om steeds getallen te maken en dan te benoemen wat er staat. Deze opdracht deden we in een klein groepje waar ze steeds elkaar moesten controleren.
     

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bestel Newméro bricks bij Wizz spel. Klik op de link.

Of bestel meteen een schoolset! Klik dan op onderstaande afbeelding.

www.erikcheng.dk

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!