www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Kond; is het een kat of is het een hond?

Janneke 9 augustus 2021

In mijn groep 2/3 heb ik voor de vakantie het boek: Kond voorgelezen. Een boek dat goed is aangeslagen! Juf, gaan we weer lezen over Kond? Natuurlijk!

Het boek

De vijf grappige verhalen in het boek gaan allemaal over Kond. Kond is getekend door Pim en hij laat de tekening aan zijn zusje Maan zien. Het lijkt op een hond met de kop van een kat: een Kond dus; de K van kat en de ond van hond. Als Pim en Maan weer verder willen tekenen, zien ze dat er alleen nog maar een grasveld op de tekening staat. Kond is verdwenen! Dat is raar, helemaal als ze een raar geluid horen, het klinkt als mioef, mioef. Wat is dat toch? Pim en Maan zoeken overal en eindelijk vinden ze waar het geluid vandaan komt. Het is Kond! Kond zit onder de tafel. Ze verstoppen hem voor mama en nemen hem stiekem mee naar boven. Kond verstopt zich lekker bij Pim onder de dekens. De volgende dag is Kond verdwenen en staat hij weer op de tekening. Hiermee begint het boek met de verhalen waar Kond steeds weer echt leeft en stiekem wegloopt: naar de speeltuin, naar school, in de trein op weg naar opa en oma en als hij bij opa mag logeren. De kinderen in de klas vinden het een reuze spannend en hilarisch boek. Het kan niet maar het lijkt wel echt. Ze leven enorm mee met Kond en elke keer als je de naam uitspreekt begint er wel iemand te lachen maar roept een ander: het is een kat en een hond hoor!

Het boek is geschikt als voorleesboek voor kinderen van 4-7 jaar. In groep 3 kunnen de kinderen soms helpen meelezen door de praatwolkjes waar Kond telkens iets zegt. En zelf lezen kan natuurlijk ook.
De verhalen zijn origineel en grappig. De tekeningen passen goed bij het verhaal. 

Kunstwerken over Kond

In de klas waren de kinderen veel bezig met Kond.

  • Uitklaptekening

  • Kond 

Lespakket

Er is ook een lespakket bij het boek beschikbaar. Kijk daarvoor op: Lespakket Kond

GD Star Rating
loading...

Kond; is het een kat of is het een hond?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!