www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

EcoBlocks een aanvulling voor je bouwhoek

Janneke 11 januari 2019

Bouwen is geweldig! Stapelen, construeren, ontdekken, rekenvaardigheden, communiceren met elkaar, taken verdelen. In mijn groep wordt veel en graag gebouwd met blokken. In de bouwhoek heb ik verder nog heel wat andere aanvullingen: rollen, doppen, kokers, plastic, kunstgras, Playmobil, boomstammen etc. Dit pas ik per thema aan. Dan weer wat eraf dan weer wat erbij. Ik kreeg het aanbod om de EcoBlocks in mijn klas uit te proberen.

Ik heb de sets in de klas neergelegd en even later ontdekten de eersten de zakken al en werden deze geleegd. Boomstammetjes, poortjes, een trapje, schijven….er werd volop mee geëxperimenteerd! Prachtig om aan de zijlijn mee te kijken. Doordat de grote schijven ook een vlakke kant hebben, kunnen ze neergezet worden. Even later werden de al in de klas aanwezige boomstammen bij het spel betrokken en kwamen er meer boomstammen en stukken hout bij. Geweldig om te zien hoe er mee gespeeld wordt en er uiteindelijk een politiebureau ontstaat die weken in de klas moet blijven staan.

 

Wat vind ik van het materiaal?
EcoBlocks is gemaakt van natuurlijke materialen. Dat vind ik positief! Leuk om te zien dat kinderen dit ook herkennen en zelf de gelijksoortige materialen erbij pakken. Verder zijn de bouwstenen gezaagd in stukken van twee centimeter waardoor kinderen kunnen stapelen en leren.

Ik ben heel blij met deze aanvulling in de klas en vind de piratenkist echt een aanrader in een groep met jonge kinderen! Bouwen met natuurlijke materialen geeft een compleet andere ervaring dan de rechte bouwblokken die meestal in de klas aanwezig zijn.

Wil je met het materiaal meer doen richting rekenen? Je kunt ook de rekenset bestellen: rekenmodule.

Er zijn veel dingen die kinderen kunnen leren tijdens het spelen met EcoBlocks. Bijvoorbeeld het vergelijken van lengtes, het begrijpen van verschillende begrippen zoals groter en kleiner, getallen, tellen, oneven en even, meten, priemgetallen, vermenigvuldigen, logische rijen, rekenkundige en zelfs geometrische reeksen. Met concreet materiaal in handen leren kinderen gemakkelijk. De blokken hebben steeds stappen van 2 cm lengte. Dus 2, 4, 6, enz., plus enkele ongelijke lengtes 1, 3 en 5 cm.

Wil je meer weten over dit materiaal en bestellen? Klik op onderstaand logo

GD Star Rating
loading...

EcoBlocks een aanvulling voor je bouwhoek, 3.3 out of 5 based on 4 ratings

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!