www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Regels in de klas

Janneke 1 oktober 2016

Aan het begin van ieder schooljaar en vlak na vakanties is het goed om even de regels te herhalen. Op de een of andere manier wordt dit anders weer gauw vergeten door de kinderen. Wil je dit op een leuke manier doen? Dan heb ik nu een geweldige tip voor je.

Juf Knotje gaat naar school.

Tineke Jacobs heeft dit boekje geschreven. Ze is zelf kleuterleerkracht en merkte dat kleuters geboeid blijven als er humor in het verhaal zit. Daarom was ik erg nieuwsgierig naar dit boekje. Ik heb het voorgelezen in de klas. Het gaat over juf Knotje die nieuw is op school en helemaal niet weet hoe het werkt in een kleutergroep. Ze doet van alles wat eigenlijk niet zo hoort en dat veroorzaakt natuurlijk reactie bij de kinderen in haar klas. Gelukkig zorgt juf Krul ervoor dat het weer allemaal goedkomt. Het verhaal is echt hilarisch! In de klas wilden de kinderen het elke dag wel even horen. Ook in een andere klas was er dezelfde reactie. Kinderen vinden het maar raar dat een juf niet weet hoe het hoort en alles doet wat zij het liefst ook zouden doen! Nadat ik het hele verhaal heb voorgelezen, heb ik de kinderen om een reactie gevraagd. Ze vonden juf Knotje maar een rare juf. Daarna heb ik telkens een bladzijde voorgelezen en de kinderen gevraagd hoe het dan wel moest. Dit konden ze goed verwoorden.

Ik heb het boek gebruikt om de regels in de klas uit te leggen. De kinderen weten heel goed hoe het moet en hebben allemaal regels gemaakt waar juf Knotje zich aan moet houden. Daarna hebben ze hun handtekening gezet om de regels heen.

dsc_7773

Om te laten weten dat we bij elkaar horen hebben we een puzzel gemaakt.
Deze kun je bestellen bij Cristallo. Klik hieronder op de afbeelding. Cristallo is gespecialiseerd in allerlei mozaïekknutsels, voor thuis, school, verjaardagsfeestjes en activiteiten.

Eerst heeft ieder kind een puzzelstukje versierd met de mozaïeksteentjes en de lijm die worden bijgeleverd. Ik heb er voor gekozen om er geen mozaiekvoegsel tussen de doen, omdat ik bang was de stukjes dan niet meer uit elkaar te kunnen halen, maar dit wordt er wel bijgeleverd. Tip: Zet even een kruisje op de voorkant zodat de kinderen weten waar ze de stukjes op moeten plakken. Doe je dit niet en de kinderen draaien het puzzelstukje om, dan passen de stukjes niet meer in elkaar.

dsc_7741

Dit ziet er toch prachtig uit in de klas? En aan het eind van het schooljaar krijgt iedereen zijn eigen puzzelstukje mee naar huis. Een prachtige herinnering.

dsc_7768    dsc_7765

Waardevolle stukjes maar we passen toch allemaal bij elkaar!

GD Star Rating
loading...

Regels in de klas, 4.5 out of 5 based on 4 ratings

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!