www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Laq; constructiemateriaal om te ontdekken en mee te spelen

Janneke 12 mei 2017

Sinds een paar weken heb ik wat doosjes LaQ in de klas. Ken je LaQ? Het is nieuw constructiemateriaal voor kinderen met een fijne motoriek. Meestal zet ik het eerst neer op mijn bureau en dan komen de eerste nieuwsgierigen al even vragen waar dat voor is. Deze keer was mijn antwoord, geen idee! Kijk maar eens wat het is en wat je er mee kan. Al snel zaten de eerste belangstellenden gebogen over de doosjes. Vooral groep 3 is erg geïnteresseerd. Op zich is dat wel logisch want ze kennen de blokken, Lego en K’nex als geen ander en als er dan wat nieuw is, willen ze dat graag ontdekken. Inmiddels is ook groep 2 er al mee aan de slag en zijn twee doosjes al niet meer genoeg!

 

Al snel hebben ze door wat de bedoeling is.
LaQ heeft zeven verschillende delen waar mee gebouwd kan worden. Er zijn basis vierkanten en basisdriehoeken. Er zijn er wieltjes bij en daarnaast verschillende connectors: breed, smal, 90 en 120 graden en ook 3D. Hiermee kun je dan een hoek van 90 graden maken maar ook een licht gebogen hoek. En als je dat eenmaal beheerst gaat er een wereld voor je open!

 

 

Ik heb alle stukjes uit een doosje in een mandje gedaan zodat het kwijtraken minder snel gaat.


Daarna wordt er geconstrueerd. Grappig om te zien is dat eerst vooral in het platte vlak nagebouwd wordt. En de voorbeeldboekjes worden nauwkeurig opgevolgd.

 

Voor het geval het voorbeeldboekje er niet meer is, heeft deze jongeman het voorbeeld even nagetekend!

En na het platte vlak volgt dan het ruimtelijk bouwen.

Dagelijks wordt LaQ tevoorschijn gehaald en ik denk dat het erg waardevol materiaal is om mee aan de slag te gaan!
Spelen met LaQ is bij uitstek een goede manier om bepaalde talenten en voorkeuren bij kinderen te herkennen en verder te ontwikkelen. Het vermogen om zich te concentreren, de fijne motoriek, ruimtelijk inzicht, logica, creativiteit, fantasie en expressiviteit zijn de 7 talenten die, door met LaQ te spelen, op elk niveau herkend en geprikkeld kunnen worden.

Je kunt LaQ bestellen bij Wizz Spel. Klik op het logo voor meer informatie!

GD Star Rating
loading...

Laq; constructiemateriaal om te ontdekken en mee te spelen, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!