www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Zingen en muziek maken is doen!

Janneke 3 februari 2015

Laat je school zingen!

Deze mooie woorden hoorde ik afgelopen vrijdag op de NOT, de Nationale Onderwijs Tentoonstelling. Ik werd er wel nieuwsgierig van. Hoe zouden ze dat gaan aanpakken? Daarom heb ik een actieve muziekles gevolgd op het podium van de NOT.
Ik weet niet hoe het bij jullie is maar in mijn klas is het muziekonderwijs echt het laatste waar ik veel aandacht aan besteed. Niet omdat ik het niet kan of niet leuk vind, ik hou juist erg van muziek en samen zingen, maar meer omdat ik er gewoon niet aan toekom om leuke lessen voor te bereiden. Het wordt al snel een liedje. En eigenlijk vind ik dat heel erg jammer.

Daarom werd ik juist zo blij van deze muziekles die ik heb gezien!

Wat is 123ZING?

  1. Je kunt een praktische zangtraining voor het hele team volgen. Zo wordt je samen weer enthousiast gemaakt om met de kinderen te zingen en muziek te maken.
  2. Daarnaast worden liedjes en meezingvideo’s aangeboden op het digibord en lesmateriaal voor groep 1 tot en met 8. Het zijn lessen rond tal van (schoolbrede) thema’s, inclusief speciale reken- en taalliedjes, met meezingvideo’s met zang en zonder zang, meespeelvideo’s voor boomwhackers en ritme instrumenten, bijpassende muzikale lessuggesties, werkbladen en online zanglessen. Kinderen krijgen toegang tot de speciale kidspagina waarmee ze ook thuis verder kunnen zingen. De digitale lesomgeving is zeer eenvoudig in gebruik en vergt weinig voorbereiding waardoor zingen en muziek maken makkelijker én leuker wordt.
  3. Met 123ZING investeert een school m.b.v. de teach-the-teacher methode in deskundigheidsbevordering van leerkrachten. Eén zingende leerkracht is gemiddeld 25 zingende kinderen! In combinatie met de aansprekende en veelzijdige digitale lesomgeving ontstaat een muzikale voedingsbodem waarmee een school volop mogelijkheden creëert om muziek op een positieve en structurele manier in het schoolleven te integreren. 123ZING werkt samen met verschillende culturele instellingen aan Cultuureducatie met kwaliteit trajecten. Informeer naar de mogelijkheden voor een CMK traject op maat.

123ZING helpt leerkrachten om met gemak en plezier te zingen met kinderen.
Door de combinatie van praktische zangtraining voor het hele team met een zeer toegankelijke en aansprekende digitale lesomgeving vol liedjes en muzikale lesideeën investeert een school in een duurzame aanpak om muziek weer op de kaart te zetten. 123ZING biedt ook reken- en taalliedjes en liedjes rond (schoolbrede) thema’s, zodat samen zingen heel gemakkelijk onderdeel wordt van het dagelijkse programma. Als je eenmaal bent begonnen, kun je niet meer stoppen! 123ZING is voor groep 1 t/m 8, voor alle leerkrachten en ook voor de kinderen en ouders thuis!

Wil je meer informatie? Kijk op de website: www.123ZING.nl.

Ook kun je deze folder downloaden voor meer informatie: folder 123ZING. Hierop staan de kosten en ook de mogelijkheid om een proefabonnement voor twee maanden aan te vragen.

Veel muzikaal plezier toegewenst!

GD Star Rating
loading...

Zingen en muziek maken is doen!, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!