www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Woordenschatonderwijs

Janneke 6 november 2015

Woordenschatonderwijs is van groot belang. De laatste jaren ben ik mij er steeds meer in gaan verdiepen en ontdek elke keer dat als je er meer aandacht aan schenkt, de kinderen zich beter kunnen uitdrukken en verwoorden. Grappig is dat ik dat ook terugkrijg van ouders van mijn klas. Een grote woordenschat maakt leren makkelijker en kan medebepalend zijn voor schoolsucces. Al eerder heb ik een artikel geschreven over Speel je Wijs; woordenschat en drama. Nog steeds ben ik daar enthousiast over en gebruiken we dit bijna dagelijks. Daarnaast is het van groot belang om meer te weten over woordenschat en activiteiten om de woordenschat te vergroten. Daarom ben ik ook mede-cursusleider geworden van Wizz Woord Wijs.

Wizz Woord Wijs biedt cursussen aan om de woordenschat te verbeteren op scholen. Vanaf januari 2016 gaan wij van start met de cursus ‘Wizz Woord Wijs’ in Assen, Drachten, Emmeloord, Groningen en Steenwijk. Na het volgen van de cursus ‘Wizz Woord Wijs’ heb je handreikingen om woordenschat te integreren in je totale onderwijs, waarbij je gebruik kunt maken van inspirerende en actieve werkvormen. http://www.wizz-scholing.nl/wizz-woord-wijs.

Spelenderwijs werken aan woordenschat

Wizz Woord Wijs is een compleet cursusprogramma waarin het belang van woordenschatverwerving centraal staat. Het leren en kennen van woorden en het effectief maken van woordenschatonderwijs zijn onderdelen die aan bod komen. Naast achtergrondinformatie wordt direct de vertaalslag gemaakt naar de praktijk. Onze werkwijze richt zich op een integrale aanpak door de verbinding te maken met begrijpend luisteren / lezen en wereldverkenning.

In elke cursusbijeenkomst is er veel aandacht voor creatieve en inspirerende lesideeën om direct uit te voeren in de klas. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van de werkvormen uit ‘Speel je Wijs (woordenschat)’. Drama en spel komen nadrukkelijk aan de orde, omdat kinderen woorden beter begrijpen als ze deze daadwerkelijk beleven met het hele lijf en niet alleen hun hoofd gebruiken.

Er is een cursus Wizz Woord Wijs voor leerkrachten van groep 1 t/m 3 en een cursus voor leerkrachten van groep 4 t/m 8. Beide cursussen zijn ook geschikt voor Intern Begeleiders en taal-leescoördinatoren. Elke cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2½ uur en wordt gegeven na schooltijd of op avonden. De cursus wordt op verschillende locaties aangeboden.  Heb je belangstelling? Kijk voor voor data en locaties: www.wizz-scholing.nl

Misschien tot ziens!

Logo-Wizz-Woord-Wijs_300px

GD Star Rating
loading...

Woordenschatonderwijs, 3.0 out of 5 based on 3 ratings

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!