www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Wiebel en Kriebel

Janneke 28 december 2015

In de klas gebruik ik veel verhalen en boeken. Prentenboeken zijn erg leuk om te laten zien en uit voor te lezen maar vertellen van verhalen is ook erg leuk om te doen. Mijn ervaring is dat kinderen dan nog veel beter luisteren omdat je oogcontact kan maken en ondertussen rondlopen en vertellen. Dat maakt het voor kinderen boeiend. Verder is het ook erg leuk om te vertellen en dan samen met de kinderen het verhaal uit te spelen. Daarvoor zijn de verhaaltjes van Wiebel en Kriebel erg geschikt. Er is nu een nieuw boekje: Op pad met Wiebel en Kriebel.

Misschien vraag jij je af wie dit zijn? Wiebel is een vrolijk jongetje en hij heeft een paars vriendje: Kriebel die altijd op zijn schouder zit.

kriebel-los-e1442516583186 Wiebel-en-Kriebel-Cover-eerste-druk-eerste-oplage-definitief_vk

Samen beleven ze allerlei avonturen waarbij je niet stil hoeft te zitten om te luisteren maar waarbij je lekker mee mag bewegen! Ga je mee op pad met Wiebel en Kriebel, roep dan heel hard: ‘Wiebeldekriebel!’ en doe dan alsof jij Wiebel bent met op je schouder je vriendje Kriebel! Samen ga je op avontuur naar de zee om te snorkelen, naar de maan, naar Ameland, naar het bos met de boswachter, naar de kermis, het dierenasiel, naar Giethoorn, ga je parachutespringen, kamperen of breng je een bezoekje aan de voedselbank.

Het leuke van deze verhalen is dat ze uitnodigen om mee te bewegen. Zorg dus voor ruimte! Ik doe zelf deze lessen in het speellokaal zodat er volop ruimte is om te bewegen. Hoe doe je het? Ik kies van tevoren een verhaal en lees deze een paar keer door. Daarna neem ik de kinderen mee naar het speellokaal en laat Kriebel zien aan de kinderen. Zij weten dan al wat er gaat gebeuren. Samen roepen we ‘Wiebeldekriebel!’ En iedereen is dan Wiebel met Kriebel op de schouder. Je leest het verhaal voor maar nog beter is dat je het verhaal zo veel mogelijk vertelt. Op die manier kan je zelf meedoen met het spel. Maar hoe dan ook, het verhaal is zo leuk dat iedereen vanzelf mee gaat doen en de bewegingen maakt. Er is altijd wel een geschikt verhaal te vinden!

Ben je nieuwsgierig geworden? Je kunt het boek bestellen door op de afbeelding van het boek zelf te klikken. Dan kom je op de bestelpagina van Els Roeterink, de schrijfster. Doe je het op die manier, dan kun je ook de handpop Kriebel bestellen. Het leuke van de handpop is dat deze is gemaakt door mensen met een arbeidsbeperking, die werken bij De Kassei in Lochem. Verder krijg je er een gratis lespakket bij dat gemaakt is door Floortje Klinkenberg die het boek heeft geïllustreerd. Het is een uitgave van Droomvallei Uitgeverij.

Maar natuurlijk kun je het boekje ook bestellen via bol.com

facebook-logo Wiebel en Kriebel hebben een eigen Facebookpagina! Klik je op dit facebooklogo, dan kom je er vanzelf.

GD Star Rating
loading...

Wiebel en Kriebel, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!