www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Welkom in het circus

Janneke 8 mei 2014

shutterstock_159003785 (1)

Welkom in ons circus!

 

In de klas staat de komende tijd het thema het circus op het programma!

Een thema waarin we veel gaan bewegen, oefenen, plezier maken en knutselen!

Over het thema circus zijn veel leuke boeken te vinden. Ik wil ik er een paar in het zonnetje zetten:

Prachtig telboek om te leren tellen van 1 – 10. Er komen tien verschillende dieren de circuspiste in en die doen in de circuspiste prachtige kunsten! Door dit boek voor te lezen zijn de kinderen aan het tellen maar komen ook de verschillende circusartiesten en hun kunsten aan bod.

De kinderen in mijn klas zijn sinds een jaar dol op zoekboeken! Ze zijn niet aan te slepen…..maar eerlijk gezegd vind ik ze niet allemaal even mooi. Het zoekboek over circus is daarentegen geweldig! Het begint met het circus dat de stad in komt en eindigt met het bijkomen van de voorstelling. Daartussenin zit natuurlijk het klaarzetten, het oefenen en de voorstelling zelf. De afbeeldingen zijn duidelijk en laten goed zien wat er allemaal gebeurt in een circus.

In dit boek van Koos Meinderts en Annette Fienieg spelen ook de dieren een hoofdrol in de piste van het circus. Het boek is op rijm geschreven met een prachtig woordgebruik! Complimenten voor Koos Meiderts. Er zitten veel leuke woordspelingen in de korte verhaaltjes. De tekeningen zijn prachtig gemaakt. Een prachtig boek om bij dit thema te gebruiken!

Dit boek mag natuurlijk niet ontbreken als je het thema circus gaat doen in de klas. Het boek is uit de serie Willewete van Clavis: Het ontstaan van het circus, de verhuizing, wie werken er, trainen, de show, wonen in een woonwagen en nog een flink aantal weetjes. 

Dit boek dient de komende weken als leidraad waarbij we elke dag een hoofdstuk bespreken.

De boeken van Anna zijn officieel peuterboeken en daar heel geschikt voor maar ook kleuters zijn dol op de verhaaltjes en de prachtige, duidelijke platen van Anna! Deze keer gaat Anna naar het circus met mama. De voorstelling is prachtig en alle circusartiesten doen hun entree. Het boek is heel geschikt om het thema mee te openen. Het geeft goed weer wat een voorstelling inhoudt.

Kortom: er zijn heel veel leuke circusboeken die elk hun eigen kijk geven op het circusgebeuren. 

Het thema circus stond al eerder op de site maar er zijn veel nieuwe materialen en kralenplanken aan toegevoegd!
Ben je dus op zoek naar leuke ideeën en verwerkingstips over dit thema? Kijk dan op:

shutterstock_190875473Thema het circus!

GD Star Rating
loading...

Welkom in het circus, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!