www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Vriendenboekjes….

Janneke 14 juli 2014

Je kent het wel: de vriendenboekjes. Veel kinderen hebben er eentje. Vriend of geen vriend: iedereen mag er in schrijven wat je het liefst lust, wat je lievelingsdier is en wat je iemand toewenst.
Ik ben zelf van de generatie poëziealbums. Vond dat altijd iets persoonlijker. Kwam natuurlijk ook doordat de versjes zelf geschreven werden en voorzien van plaatjes of tekeningen. In de huidige vriendenboekjes hoef je maar de zinnen aan te vullen en een pasfoto te plakken. Maar een ding is zeker: kinderen vinden het geweldig om hun vriendenboekjes te verspreiden en kunnen er dan ook haast niet op wachten om het boekje weer terug te ontvangen.

Misschien een tip: Ik heb een schriftje waarop ik de namen van de kinderen die een vriendenboekje hebben, heb opgeschreven. Daarachter komt te staan wie het boekje mee heeft. Komt het retour, dan streep ik die naam door en komt de volgende naam erachter te staan. Zo kun je nog een beetje traceren waar een boekje is gebleven. Bovendien kun je dan zelf een beetje sturen zodat iedereen eens een vriendenboekje meekrijgt.

Kortgeleden kreeg ik een mail van Jenny Lindhout van www.jeeetje.nl.

Zij heeft leuke pasfoto-vriendenboekjes ontwikkeld. Het zijn kleine boekjes waar op de voorkant een pasfoto van de vriend geplakt kan worden en op de achterkant een enkele vraag beantwoord hoeft te worden.

Jij1-voor Wij1-voor

 

Het leuke van de boekjes is dat elk kind acht vriendjes kan uitzoeken om een pasfoto te plakken. Meer kan ook natuurlijk maar dan moet je wel meerdere boekjes kopen. Staan de pasfoto’s erin dan kan het kind zijn vriendjes leuk ergens thuis neerzetten want het boekje is in harmonicavorm gemaakt.

Jij6-voorenachter

Ik heb de boekjes bekeken: de boekjes zijn klein maar stevig en hebben een leuke vormgeving. Een boekje kan gesloten worden door een draadje om een knoopje te draaien. Jonge kinderen zullen het wel kunnen dichtmaken maar weer openen is wat minder makkelijk. De boekjes zijn niet goedkoop maar wel waardevol doordat je ze rechtop kan neerzetten en zo je vrienden altijd bij je hebt. Andere vriendenboekjes leg je weg en dan wordt er niet veel meer na gekeken.

Wordt je ook nieuwsgierig naar dit product?

Ik mag vijf pasfotoboekjes weggeven! Bekijk de site van www.jeeetje.nl. Geef antwoord op de volgende vraag: Aan wie is het pasfotoboekje: Kijk mij, opgedragen?
Mail het antwoord samen met je adresgegevens en het boekje dat je wilt ontvangen naar contact. Doe dit voor 1 september 2014 en maak kans op zo’n leuk pasfotoboekje!

 

 

 

 

 

 

GD Star Rating
loading...

Vriendenboekjes...., 4.0 out of 5 based on 1 rating

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!