www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Verras je klas

Janneke 11 februari 2015

Leerkrachten hebben hun handen vol aan het samenstellen van een goed en afwisselend lesprogramma. Wat is het dan leuk om zo nu en dan tussendoor een leuke, korte activiteit te doen met de kinderen waardoor ze zich daarna weer volledig op de leerstof kunnen concentreren. Een goed hulpmiddel hierbij is: Verras je klas.

verras-je-klas

Verras je klas is een kaartspel met 55 kaarten. Op deze kaarten zijn spelletjes beschreven die je even met je klas kunt gaan doen. Deze spelvormen zijn ingedeeld in vijf categorieën: spel – sfeer – bewegen – concentratie en samenwerken. Aan de ene kant van elke kaart staat de titel van het spel en de benodigdheden. Aan de andere kant staat het spel beschreven. Je kunt het kaartspel goed gebruiken in alle groepen.  Om ervoor te zorgen dat de kaarten goed geschikt zijn voor het moment waarop je het wilt gebruiken is het raadzaam zelf een categorie te kiezen. Wil je de kinderen activeren dan is bewegen geschikt, wil je dat ze juist wat rustiger worden dan kun je heel goed een concentratiespel doen. Ook voor de jonge kinderen kan het helpen vooraf een keuze te maken uit de kaarten die je geschikt vindt voor jouw (leeftijds)groep. 

Ik heb het spel in de klas uitgeprobeerd met een aantal kaarten. De kinderen vinden het leuk om zelf een kaart te mogen trekken en dan verrast te worden met een spel. Het is altijd leuk als het even anders is dan anders bovendien zijn ze meteen goed geconcentreerd. Het is wel handig als je een bak maakt met de dingen die je nodig hebt bij de spelletjes. Je hebt niet hele bijzondere dingen nodig maar een eierwekker, luciferdoosje, aluminiumfolie een plastic beker voor elk kind, een belletje, allemaal dingen die je misschien niet direct bij de hand hebt. Dat maakt het makkelijker om de kinderen zelf een kaart te laten trekken en daarop in te spelen. Dat is natuurlijk het leukst. In midden- en bovenbouwgroepen kun je ook een aantal opdrachten door kinderen laten voorbereiden en door hen laten uitleggen aan de groep en daarna doen. Zo kun je elke week nieuwe kaarten uitdelen en laten voorbereiden.

Het kaartspel: verras je klas, is een welkome afwisseling op de dag voor leerkrachten en kinderen. Wat mij betreft mochten de teksten in een iets groter lettertype geschreven worden want het is wel erg klein allemaal. Maar misschien wordt het ook gewoon tijd voor een bril! 😉

Mocht je enthousiast geworden zijn en het kaartspel willen aanschaffen, het is te koop voor: € 12,50. Klik op de afbeelding van het kaartspel hierboven voor de link naar het besteladres.

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!