www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021

Janneke 12 oktober 2021

Sinterklaas en Kersttijd zijn in aantocht! Voor veel ouders de tijd om op zoek te gaan naar speelgoed waar de kinderen graag mee spelen. Er is veel op de markt en het is niet altijd makkelijk om te kiezen. De kinderen van mijn groep hebben de afgelopen periode de gelegenheid gehad om uit de drie winnaars van de categorie 6 en 7 jaar het speelgoed te mogen uitproberen.

Wat hebben we daar een plezier aan beleefd!

Eerst hebben we als leerkrachten het speelgoed bekeken. Wij hadden onze duidelijke voorkeur. Maar wij zijn natuurlijk niet de doelgroep en dat is maar goed ook want kinderen denken daar dus heel anders over. Wat wij als leerkrachten het best en mooiste vonden staat bij de kinderen onderaan het rijtje en andersom!

Wat zijn de winnaar in de categorie speelgoed van het jaar 2021; 6 en 7 jaar?

 

 Geomag Super color.

Dit speelgoed bestaat uit magnetische ballen en staafjes die met plastic plaatjes bedekt kunnen worden. Daardoor kunnen mooie constructies worden gemaakt.

 De Marvel battle cubes

Versla de Battle Cube van je tegenstander door de ultieme steen-papier-schaar-uitdaging aan te gaan! De speler kiest steen, papier of schaar op zijn Battle Cube en verbergt zijn keuze door deze af te dekken met het masker van zijn superheld. Dit masker kan bijvoorbeeld Spider-Man zijn, of Iron Man! Denk goed na… en vouw na je keuze je Battle Cube binnenstebuiten om hem in aanvalspositie te zetten. Lanceer nu de Battle Cubes om te zien wie de winnaar van de battle zal zijn… de verliezer wordt gevangen genomen door de Battle Cube van de winnaar!

De Battle Cubes zijn beschikbaar in de super coole stijlen Marvel Spiderman en Marvel Avengers! In totaal zijn er twaalf superhelden te verzamelen. Verzamel ze allemaal! Naast de Superhelden ontvang je bij elke Battle Set zes puzzelstukjes. Er zijn in totaal 48 puzzelstukjes te verzamelen. Hiermee kun je een supermooie Marvel puzzel maken! Tip: Ruil dubbele puzzelstukjes met je vrienden.

 De Vtech Kidi DJ mix

Een heuse draaitafel om volop te kunnen mixen, scratchen;

  • Bevat 3 speelmodi en een leuk muziekspel
  • DJ mee met 15 ingebouwde tracks in 4 verschillende muziekstijlen
  • Bluetooth-verbinding – sluit elk extern muziekapparaat aan
  • Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar
  • Kleur: Veelkleurig

Wat vonden de kinderen er van?

Tot mijn verbazing waren alle ogen gericht op de Battle cubes. Hier is tijden mee gedraaid, geëxperimenteerd en uitgevonden wat er allemaal op staat en hoe het gespeeld moet worden. Vooral de jonge kinderen hebben zich hier heel lang mee vermaakt. De zeven jarigen begrijpen het spel steen-papier-schaar al wel, voor de jongere kinderen was het handelen al voldoende om zich tijden mee bezig te houden.

 

Het volgende spel was de Geomag Super Colour, de magnetische staafjes en balletjes. Dit vereist wel enige motorische vaardigheid. Het maken van de vormen op de voorkant is in de klas nog niet gelukt. Vooral het plaatsen van de plaatjes kost wat moeite. Maar na een tijdje experimenteren zal dot wel komen. De kinderen zijn hier wel met plezier mee bezig geweest.


 

De Kidi DJ Mix staat regelmatig in de klas op tafel. Wat hebben de kinderen hier eindeloos mee gespeeld en bezig geweest met geluiden maken, opnemen, afspelen, lichteffecten toevoegen en nog veel meer. Inmiddels zijn we aan de tweede set batterijen toe. Niet dat deze zo snel opgaan maar meer omdat er door heel veel kinderen mee gespeeld is. Ze ontdekken zelf ongelooflijk veel! Er waren kinderen die zich ontpopten als ware DJ’s en swingend achter hun draaitafel zaten!

 

Wat is wat ons betreft de winnaar?

De Kidi DJ Mix is wat de kinderen en de juf betreft de absolute favoriet. Wat een speelplezier en een uitstekende kwaliteit speelgoed!

Stem je mee?

Je kunt nog stemmen op het speelgoed van het jaar tot 25 oktober a.s.. Klik daarvoor op de onderstaande button! Wij zijn benieuwd wie er gaat winnen.

 

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!