www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Veilig oversteken

Janneke 21 juni 2015

In deze tijd met alle fietsen, auto’s en andere weggebruikers is het voor kinderen belangrijk om goed te weten wat je moet doen in het verkeer en met name bij het oversteken.

Er zijn allerlei verkeersmethodes die ook voor kleuters lessen aanbieden. Vooral voor kleuters is het goed leren oversteken van groot belang. Dat kun je op school oefenen en samen op straat maar het zal meestal voorkomen dat een kind samen met zijn ouders gaat oversteken. Daarom ben ik zo blij met de verkeerstas van www.leerinhetverkeer.nl.

verteltas-uitsnede-lr_beter1  

Deze verkeerstas is een leuke, oranje rugzak met daarin de volgende materialen: Een poster om in de klas op te hangen, het boekje: Stoeprand Stop van Dick Bruna, een kaart met veilig verkeer tips, een muziek CD met leuke oversteek- en verkeersliedjes en het verhaal. Een DVD van Stoeprand Stop en natuurlijk het boekje.

[bol_product_links block_id=”bol_558ab96ab0a5b_selected-products” products=”666757674″ name=”Verkeer” sub_id=”Stoeprand stop” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef deze tas elke week met een van de kinderen mee naar huis zodat ze samen met hun ouders kunnen kijken naar het verhaal op DVD, het boekje nog eens voorlezen en genieten van de liedjes over oversteken. Ondertussen is het belangrijk dat de ouders de veilig verkeer tips goed bekijken en deze samen met de ouders gaan oefenen. Er staan tips voor het lopen op de stoep, het oversteken, het lopen naast de wandelwagen, het zitten achter op de fiets, het oversteken tussen auto’s, het zelf fietsen en hoe ga je in en uit de auto.

Doordat kinderen dit elke keer samen met de ouders oefenen, weten ouders wat er van hen wordt verwacht, de kinderen leren hoe het hoort en ouders en kinderen zitten daardoor op één lijn, wat erg belangrijk is. Natuurlijk is het ook goed om de tips en het oversteken in de klas en samen op straat goed te oefenen want door het veel te oefenen, leer je toch het beste hoe het moet.

Misschien een tip voor het begin van het schooljaar! Besteed in de eerste weken extra aandacht aan het oversteken. Gebruik daarvoor de vertelplaten in de klas:

Vertelplaat4

 

Geef daarna de verteltas om de beurt met de kinderen mee, zodat ze dit thuis met hun ouders in een eigen situatie kunnen herhalen!

Ik heb ook het memoryspel aangeschaft om te gebruiken in de klas. Natuurlijk kun je deze ook in de verkeerstas toevoegen. Leuk om het kind samen met de ouders het spelletje te laten spelen en ondertussen de verkeersregels te herhalen!

Memospel-600x600

Kijk voor meer informatie op: www.leerinhetverkeer.nl
Bezoek ook de facebookpagina

 

GD Star Rating
loading...

Veilig oversteken, 4.5 out of 5 based on 4 ratings

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!