www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Superoma en de redding van blauwbil

Janneke 3 april 2014

Superoma en de redding van Blauwbil; Een titel waarbij je niet meteen weet wat je te wachten staat.
Om die reden heb ik in de klas eerst de titel van het boek verklapt. Waar denken jullie dat het boek over gaat: De meningen liepen flink uiteen: vliegende oma’s en monsters werden veel genoemd.
Ik vertelde de kinderen dat we het boek gingen lezen en dat we dan gingen kijken of het klopte.

Er werd erg goed geluisterd naar het verhaal! Het boek gaat over Josje die een vader en moeder heeft die beiden een vergadering hebben. En ja, wat gebeurt er dan? Dan komt de oppas: Superoma! Met Superoma gebeurt er altijd iets spannends. Als Superoma er is gaan ze eerst iets maken van klei. Josje maakt een poes: geel met blauwe billen. Josje wil heel graag een poes maar dat mag niet van mama. Ze noemt deze poes Blauwbil. Daarna gaan ze het hondje van Superoma uitlaten. En dan wordt het pas leuk want Blauwbil gaat mee zonder dat ze het weten. Als hij in een hoge boom terechtkomt, gaat Superoma hem redden!

Esther Miskotte heeft er een leuk en boeiend verhaal van gemaakt. De kinderen zagen de poes overal tevoorschijn komen en leefden erg mee met het verhaal. Het is een fantasieverhaal maar daar waren sommige kinderen niet van overtuigd! 

We hebben Blauwbil nagemaakt van zoutdeeg: drie delen bloem, een deel zout en een deel water, gele verf en nog een keer dezelfde hoeveelheid vermengd met blauwe verf, groene en rode strijkkralen voor de neus en de ogen. Daarna een uur of vier op 150 graden in de oven.

DSC_4741

DSC_4743  DSC_4746

DSC_4753 DSC_4752

Groep 1 heeft Blauwbil getekend met wasco en daarna met groene ecoline eroverheen.

Over dit boek kun je best een leuk thema maken! Verschillende katten ontwerpen wat doet Superoma allemaal voor spannende dingen met Josje, etc.

Clavis heeft ter promotie van dit boek een leuke kleurwedstrijd voor kinderen uitgeschreven. Klik hier voor meer informatie.

Wil je als leerkracht dit boek winnen? Mail dan een knutselactiviteit van Blauwbil de poes naar mij toe.
Je mag inzenden tot 25 april a.s.
Ik plaats alle knutselactiviteiten op deze pagina, de origineelste wint een boek. En het leuke is: Esther Miskotte zal de prijswinnaar zelf uitkiezen!

Blauwbil 3

©2013 Clavis Uitgeverij Hasselt-Amsterdam-New York,  illustratie uit Superoma en de redding van Blauwbil door Esther Miskotte, ISBN 978 90 448 1717 1

Veel succes!

GD Star Rating
loading...

Superoma en de redding van blauwbil, 3.5 out of 5 based on 17 ratings

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!