www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Spelen met prentenboeken

Janneke 2 juli 2017

In het jaar 2000 kocht ik eens het boek: Spelen met prentenboeken. Een verzameling leuke ideeën die je bij allerlei verschillende prentenboeken kunt gebruiken. Deze tips heb ik regelmatig gebruikt in de klas en nog steeds eigenlijk want de boeken die daar in stonden, zijn er bijna allemaal gelukkig nog steeds, echte klassiekers. 

Groot was de verrassing dat mijn kleuteruniversiteitscollega’s: Anke van Boxmeer en Els van Dijck een nieuwe versie van dit boek hebben geschreven! In dit boek zijn tweeëntwintig mooie prentenboeken van uitgeverij Lemniscaat voorzien van leuke activiteiten waarbij het verhaal centraal staat en die aansluiten bij het thema van het boek. Er is gekozen uit echte klassiekers als: ze lopen gewoon met me mee en Max en de Maximonsters maar ook leuke, nieuwe boeken: Kom uit de kraan en Tangramkat en boeken die passen bij Sinterklaas en Kerst. Je kunt er dus veel en vaak gebruik van maken. 

Bij elk boek staat het verhaal kort beschreven, zodat je een voorstelling hebt van het verhaal. Daarna wordt een tip gegeven om het boek te introduceren. Daarna volgen allemaal activiteiten die aansluiten bij het thema van het boek. Dit kan een piratenfeest zijn maar ook allerlei activiteiten met geluid of een zoektocht naar pakjes met een opdracht. Je vindt er verschillende reken- en taalactiviteiten, ideeën voor spel en beweging, sociaal- emotionele activiteiten en leuke spelletjescircuits. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een activiteit die je als afsluiting kunt gebruiken. Het is een prachtige basis om zelf mee aan de slag te gaan en nog meer bij te bedenken.

Dit boek bevat een gevarieerd aanbod voor de basisschool, de peuterspeelzalen, de kinderdagverblijven maar ook thuis. 

Wil je na de vakantie weer volop inspiratie hebben om met prentenboeken aan de slag te gaan? Dan is dit boek daar heel geschikt voor!

[bol_product_links block_id=”bol_595905d196cd3_selected-products” products=”9200000071825154″ name=”Spelen met prentenboeken” sub_id=”Bericht” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

GD Star Rating
loading...

Spelen met prentenboeken, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!