www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Review digikeuzebord

Janneke 28 augustus 2013

Digikeuzebord

 

Veel scholen gebruiken een planbord om de kinderen te leren activiteiten te kiezen en te plannen. Je kunt een bord gebruiken met naambordjes en spijkertjes of een bord met magneten. Ook zijn er bij de schoolleveranciers kant en klare planborden te krijgen. 

Nu is er ook een digitale variant: www.digikeuzebord.nl

Dit is een programma die je kunt kopen, waarmee je een keuzebord kunt maken op een computer of digibord. Het werkt op elke willekeurige computer en het mooie is dat je thuis al een keuzebord kunt voorbereiden! Nadat je het keuzebord gebruikt hebt, kun je kijken wat de kinderen allemaal gedaan hebben door de statistieken te raadplegen.

Hoe werkt het?

Je gaat naar de website en vraagt een gratis proefperiode aan. Dan ontvang je een gebruikersnaam en een wachtwoord. Ga je met meer collega’s met het bord aan de slag dan is dat geen probleem.
Er zijn vaste afbeeldingen van hoeken maar je kunt per school zelf afbeeldingen en foto’s downloaden en daarna gebruiken op je bord. Ook kun je zelf aangeven hoeveel kinderen bij een activiteit mee mogen doen. Je kunt ook kiezen om meerdere borden te maken en alvast klaar te zetten: bijvoorbeeld activiteiten tijdens de inloop en activiteiten tijdens de speel/werktijd.

Ook in de klas werkt het eenvoudig: de kinderen selecteren hun naam dat gekoppeld is aan een icoontje. Die naam schuiven ze met de muis of bij een touchscreen met de vingers onder de activiteit en ze kunnen beginnen.

Wat is mijn mening?

Ik heb het programma een hele tijd uitgeprobeerd. Het werkt  prima! Het toevoegen van foto’s was even zoeken maar lukte uiteindelijk goed. Ik heb het programma op een digibord uitgeprobeerd en dat werkte goed maar daardoor kun je verder niets met het bord doen. Daarom is het belangrijk om het programma op een computer te openen die je alleen daarvoor gebruikt. Als je deze computer op een handige plek neerzet, is er geen probleem meer. De kinderen pikten het snel op en vonden het niet moeilijk.
Als je op zoek bent naar een goede manier om de kinderen te laten kiezen en de keuzes meteen in de statistieken terug te zien, is dit een ideaal programma!

Ga daarom naar: www.digikeuzebord.nl voor meer inlichten en vraag een gratis proefperiode aan!

Kijk voor meer onderwerpen rondom kleuters op het internet op deze pagina: Kleuters op het digitale pad

GD Star Rating
loading...

Review digikeuzebord, 2.6 out of 5 based on 9 ratings

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!