www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Okido, leerzaam en leuk tijdschrift voor kinderen

Janneke 20 september 2017

Tijdschriften in de klas zijn altijd heel waardevol! Kinderen pakken ze makkelijk en de verhaaltjes zijn kort en krachtig. Dat spreekt kinderen aan. Sinds juni 2017 is er een nieuw tijdschrift op de markt in Nederland voor kinderen: Okido. Met als extra titel: Hét tijdschrift over kunst en wetenschap voor kids. Het is een tweemaandelijks tijdschrift. 

Dit tijdschrift is al jaren een hit in Engeland en nu dus ook in Nederland verkrijgbaar. Het tijdschrift helpt kinderen leren door te spelen. Op de eerste bladzijde staat: ‘Het staat vol verhalen, opdrachten en spelletjes die de creativiteit simuleren en wetenschappelijke interesse aanwakkeren.’

Deze tekst spreek me aan en daarom ben ik ook erg benieuwd hoe de kinderen van mijn klas op het tijdschrift reageren.
De kinderen weten dat, als er iets nieuws is, dat ik het op een standaard voor de klas neerzet en daardoor worden ze meteen nieuwsgierig. Juf wat is dat? Mogen we het bekijken? Ik heb de kinderen van groep 3 verteld dat er voor elk van hen een tijdschrift is en dat ze zelf mogen weten welke ze willen. In een mum van tijd waren de tijdschriften van de stapel verdwenen en hadden ze het op hun tafel liggen om mee aan de slag te gaan. 

Hoe ziet het er uit?

De voorkant is kindvriendelijk en uitnodigend. De figuren die elke keer terugkomen zijn: Messy Monster, Zim, Zam en Zoom. Wat ik zelf positief vind is dat deze figuren op zichzelf staan en niet op TV of in de winkel te zien zijn. De tijdschriften hebben een duidelijke opbouw: een inhoudsopgave waardoor de kinderen weten wat ze kunnen verwachten. Dan een strip over Messy Monster welke gerelateerd is aan het thema. Vervolgens vragen met Zim, Zam en Zoom; door middel van vragen wordt het onderwerp verder verkend. Daarna een zoekplaat, passend bij het thema en een heleboel leuke doe-opdrachten. In de tijdschriften kun je vinden: verhalen, knutselen, kleuren, puzzelen, weggetjes zoeken, spelletjes, gedichtje, taalopdrachtjes door letters in te vullen, kokkerellen en een spel om te spelen.

Wat vind ik er van?

Het tijdschrift zou geschikt zijn voor 3-6 jarigen. Dat vind ik te hoog gegrepen. De opdrachten, knutselactiviteiten en woorden die gebruikt worden, passen eerder bij de leeftijd van 6-8 jarigen. Maar dan is het ook een leuk en uitdagend tijdschrift! De kinderen in mijn groep 3 hebben er met veel plezier mee gewerkt en konden het grootste gedeelte geheel zelfstandig doen. Ze waren dan ook erg enthousiast! De kinderen leren veel over het onderwerp dat centraal staat. Een klein aandachtspuntje is wel dat er hier en daar een taalfoutje staat maar dat komt waarschijnlijk door het vertalen uit het Engels.
Alles op een rij is dit een aanwinst voor kinderen die graag wat willen leren en geïnteresseerd zijn in de wereld om zich heen!Wil je meer weten over dit tijdschrift? Klik op het onderstaande logo.

GD Star Rating
loading...

Okido, leerzaam en leuk tijdschrift voor kinderen, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!