www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Misschien

Janneke 3 september 2014

[bol_product_links block_id=”bol_540746836ac99_selected-products” products=”9200000022689143″ name=”Boek van de maand” sub_id=”September 2014″ link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

De scholen zijn nu allemaal begonnen. Veel kleutergroepen starten met kleuren en vormen zodat de kinderen dat herkennen. Daarom is het boek: Misschien van Guido van Genechten een aanrader om daarbij te gebruiken! Het begint met een zwarte pagina en dan volgen de hoofdkleuren. Die kleuren krijgen een vorm. Van die vormen worden allemaal dingen gemaakt en misschien wordt alles uiteindelijk weer stukjes. Het boek laat ook de levenscyclus zien. De illustraties zijn in de drie hoofdkleuren gehouden op een zwarte achtergrond. 

Op de site van Clavis, kun je de basisvormen downloaden en de kinderen daar mee laten spelen: Basisvormen Misschien.

Wat kun je met het boek doen?

  • Laat de kinderen spelen met vormen op een zwarte ondergrond. Gebruik de vormen van het bovenstaand blad of mozaiekvormen
  • Gebruik de logiblocs. Laat de kinderen de vormen natekenen en er figuren mee maken
  • Hang de drie vormen in de drie kleuren op in de klas aan een draad zodat ze draaien
  • Speel een vormenspel: gebruik daarvoor de logiblocs of houten vormen. Benoem eerst de vormen en laat dan een van de kinderen een vorm voelen op de rug: welke vorm is het?
  • Teken bij elkaar een van de vormen op de rug, kun je voelen welke vorm het is?
  • Teken een van de vormen op een post it blaadje. Plak dat bij iemand op de rug. Laat een kind beschrijven hoe de vorm eruit ziet. Kan het kind raden welke vorm op de rug zit?
  • Verf in de drie hoofdkleuren de vormen op een vel papier

Nog meer met vormen doen? Kijk dan eens bij dit thema: de vormenmannetjes

GD Star Rating
loading...

Misschien, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!