www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Mini loco leuk en leerzaam

Janneke 20 februari 2017

Mini loco is er al heel lang. Toen ik zelf jong was, vond ik het heerlijk om hier mee te spelen! Vooral het moment waarop je het doosje om moest draaien om te zien of het patroontje klopte, was altijd een spannend moment!

Daarna heb ik mini loco lang niet meer gebruikt, ook in de klas eigenlijk niet. Dit jaar kreeg ik weer een doos mini loco in de klas, samen met twee boekjes van Buurman en Buurman. Dat sprak de kinderen wel aan en ze gingen er meteen mee aan de slag!

Hoe werkt mini loco? 

Je hebt een doos met cijfers van 1 tot en met 12. Ook heb je de boekjes nodig. Als je het boekje opent, leg je de onderkant onder de open, doorzichtige deksel van de doos. De cijfers haal je er uit. In het boekje zie je een opdracht bij de afbeelding, daarbij staat ook een nummer. Je zoekt het antwoord en legt op de doorzichtige deksel. Dit doe je bij alle twaalf opdrachten. Heb je alle opdrachten gedaan dan doe je het doosje dicht en draai je deze om. Doe je de doos dan weer open aan de andere kant, dan zie je een patroon. Als deze klopt met het patroon in het boekje en dezelfde kleuren heeft, dan heb je het goed gedaan.

Nog niet helemaal duidelijk? Bekijk het filmpje

Doel van het spel: Het doel van het spel is plaatjes herkennen en ze op de juiste plek te plaatsen. 

Kwaliteit van het materiaal: Het materiaal is van kunststof en slijtvast. Het gaat niet snel stuk. Het enige nadeel is dat als het doosje veel gebruikt wordt, het doosje niet goed sluit en de stukjes er uit vallen maar op zich kan het doosje best wat hebben.

Conclusie: Door de bekende populaire tv figuren: Buurman en Buurman spreekt het spel de kinderen direct aan. Het pakket waar een doos en de twee boekjes in zitten, bevat genoeg opdrachten om een tijdje mee vooruit te kunnen in de klas. Er is ook een versie met de losse boekjes waarbij je de doos los moet aanschaffen.

[bol_product_links block_id=”bol_58ab00545f437_selected-products” products=”1001004004476694,9200000043036110,9200000043036118″ name=”Mini loco” sub_id=”Buurman en buurman” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”599″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Klik op het logo voor de website:

Er is een speciale Facebookpagina voor Loco leerspellen. Klik op de afbeelding hieronder.

Ik mag twee uitgebreide pakketten weggeven! Wil je een pakket winnen met een doos en twee boekjes van Buurman en Buurman? Ga dan naar de Facebookpagina/Juf Janneke, geef daar aan waarom jij dit pakket graag wil winnen en wie weet, win je een van de pakketten!

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!