www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Magna-tiles; mooi magnetisch speelgoed

Janneke 28 februari 2016

Ken je Magna-tiles? Magna-tiles zijn vormen; gelijkzijdige driehoeken, langwerpige driehoeken, kleine en grote vierkanten, tunnels, platen met wielen eronder, etc. in doorzichtig en gekleurd plastic met een magnetische rand. Het leuke daarvan is dat het daardoor goed aan elkaar bevestigd kan worden!

DSC_4308

Ik kreeg twee pakketten om te gebruiken in de klas. Bij het uitpakken waren de kinderen direct enthousiast: “juf kijk, het plakt!” Het leuke van het speelgoed is dat je er veel kanten mee op kunt. Er kan mee worden gebouwd maar er kunnen ook vormen van gemaakt worden. En het is geschikt voor jonge maar ook oudere kinderen. Het materiaal is eenvoudig in gebruik maar door alle vormen, merk je dat oudere kinderen daar weer goed mee uit de voeten kunnen!

Doordat er vormen zijn van doorzichtig plastic, kun je deze ook goed gebruiken op een lichttafel. Mijn kleuters hebben er kaarsjes bij gebruikt op batterijen en dat gaf ook een prachtig effect! Er wordt in de klas veel mee gespeeld en bijna dagelijks doen de kinderen ontdekkingen door de magneten die in de randen zitten. Ook op metalen witte borden kun je je goed gebruiken.

Mijn ervaring is dat het materiaal stevig is en niet snel kapot gaat. Hebben de kinderen bouwwerken gemaakt, dan is het echter lastig om te verplaatsen want dan stort het wel makkelijk in elkaar maar als je daar rekening mee houdt is het echt prachtig speelgoed en een aanrader om in de klas te gebruiken! Kijk maar naar de foto’s hoeveel mogelijkheden het materiaal biedt.

Als je op de link klikt van: www.zulubaby.nl dan vind je daar, hoe je het kunt bestellen. Veel speelplezier!

shop2275800.logo.0.logo_en_slogan

 

DSC_4201 DSC_4309

DSC_4307 DSC_4329

DSC_4319  DSC_4599

DSC_4318   DSC_4598

DSC_4331 DSC_4342

DSC_4428 DSC_4482

DSC_4484 DSC_4536 (2)

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!